Papa podržava težnje Ukrajinaca za mirom

Papa Franjo pozvao je u nedjelju tijekom Angelusa na Trgu sv. Petra da se podrže “težnje za mirom” svih Ukrajinaca “ugroženih napetom situacijom i sukobom koji se ne smiruje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa se pred desecima tisuća vjernika “posebno osvrnuo na dragu zemlju Ukrajinu, koja danas slavi nacionalni praznik, sve njezine sinove i kćeri, njihove težnje za mirom i spokojem, ugrožene napetom situacijom i sukobom koji se ne smiruje, uzrokujući tolike patnje civilnom stanovništvu”, a o čemu ga je izvijestio jedan ukrajinski biskup.

Povjerio je Majci Božjoj cijelu naciju i pozvao vjernike da se zajednički posebno mole za žrtve, njihove obitelji i za one koji trpe. Papinom intervencijom zadovoljni su ne samo ukrajinski crkveni predstavnici, već i veći dio ukrajinskog naroda, pa i oni ruska manjina, što je potvrdila i ukrajinska veleposlanica pri Svetoj Stolici.
Papa je istodobno pružio pomoć od milijun dolara kršćanskoj i jezidskoj zajednici, protjeranoj iz sjevernog Iraka u Kurdistan.

Svatko bi se morao pitati je li njegova vjera dovoljna jaka da bi mogao nositi Crkvu svetoga Petra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na današnji odlomak Evanđelja u kojem Matej opisuje Petrovo priznanje da je Isus Sin Boga živoga, i na Isusov odgovor da je Petar stijena na kojoj će on sagraditi Crkvu svoju, Papa Franjo primijetio je kako to Petar nije zaslužio svojim djelovanjem, već zbog svoje vjere.

Tako duboka vjera je, prema njegovim riječima, potrebna i danas, jer se jedino na tako čvrstoj vjeri može graditi Crkvu. “Svatko bi se morao pitati je li njegova vjera dovoljna jaka da bi mogao nositi Crkvu svetoga Petra. Današnje Evanđelje potiče svakoga od nas da se pita kakva je moja vjera i iz srca odgovoriti”, rekao je Papa, primijetivši da moramo provjeriti je li naše srce povjerljivo ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.