Papa pred članovima zbora priznao da ‘pjeva kao magarac’

Papa Franjo se na Silvestrovo našalio pred tisućama mladih zboraša koje je primio u Vatikanu rekavši da pjeva “kao magarac”. “Volim pjesmu”, ali “kada bih morao pjevati, pjevao bih kao magarac”, odgovorio je Sveti Otac, veliki ljubitelj klasične glazbe, desetogodišnjoj članici zbora koja ga je upitala voli li pjevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam pjevati”, dodao je, rekavši da mu je ljubav prema glazbi usadila majka s kojom je svake subote poslijepodne slušao operu na radiju. Drugoj zborašici koja ga je upitala naljuti li se kad, Jorge Bergoglio, za kojeg kažu da ponekad zna zapovijedati, odgovorio je potvrdno, dodajući ipak da misli i na sve koje bi on mogao potaknuti na ljutnju. “Ljutnja je otrov” i običaj da se ljutimo jest “bolest”, kazao je, dodajući da si neki svako jutro “ispiru usta octom” kako bi se lakše naljutili.

Odgovarajući na pitanje što je u dječačkoj dobi htio biti kad odraste, 79-godišnji papa Franjo je priznao da je htio biti mesar, što je izazvalo smijeh šest tisuća mladih članova zbora “Pueri Cantores” (Djeca pjevači).

Zboraši iz cijeloga svijeta koji u Rimu sudjeluju na 40. međunarodnom kongresu, održavali su zadnjih dana stare godine koncerte u crkvama prijestolnice, a na Silvestrovo će pjevati na misi za mir koju će Papa slaviti u Bazilici svetog Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni savez Pueri Cantores osnovan je 1944. u Parizu. Njegovi članovi redovito se okupljaju u Vječnom gradu, kao što je bio slučaj 2010., 2005. i 1999.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.