Papa Franjo stigao u Grčku: Susrest će se s predstavnicima vlasti, pravoslavne crkve…

epa09620301 An handout photo released by Vatican media shows Pope Francis (L) and Cypriot President Nikos Anastasiades (R), on the occasion of the farewell ceremony at Larnaca airport, Cyprus, 04 December 2021. The Pope's plane took off heading towards Athens where he will be visiting until 06 December. The pontiff was on a three-day visit to the Mediterranean island nation of Cyprus. EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Nakon posjeta Cipru, u glavnom gradu Grčke Ateni započela je u subotu, 4. prosinca druga etapa 35. apostolskog putovanja pape Franje koje ima za odredište Cipar i Grčku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11.10 sati po lokalnom vremenu (10.10 po srednjoeuropskom) zrakoplov kojim je putovao Papa sletio je u Atenu, glavni grad Grčke, nakon dvosatnog leta s Cipra. Uz predstavnike vlasti, Papu je dočekalo i četvero djece. Posjet Cipru, prva etapa Papina apostolskog putovanja, završio je jutros u 8 sati svečanošću oproštaja održanoj u međunarodnoj zračnoj luci Larnaca. Papa Franjo je u oproštajnom brzojavu ciparskom narodu izrazio „duboku zahvalnost“ za „toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo“ te zajamčio „molitve za mir i blagostanje“ Cipra, piše IKA.

Započela je tako druga faza 35. apostolskog putovanja pape Franje izvan Italije. U Ateni, današnji Papin dan uključuje, prijepodne, kurtoazni posjet predsjednici Katerini Sakellaropoulou. U 12.30 sati slijedi susret s premijerom Kyriakosom Mitsotakisom te zatim s predstavnicima vlasti, civilnoga društva i diplomatskoga zbora.

U 16 sati Papu će u svom sjedištu primiti pravoslavni nadbiskup Atene i cijele Grčke Hieronymus II., a u 17.15 susrest će se s klerom u katoličkoj katedrali Sv. Dionizija. U 18.15 sati na programu je Papin privatni susret sa subraćom isusovcima u apostolskoj nuncijaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.