Placebo prvi ‘headliner’ jubilarnog desetog izdanja INmusic festivala

Britanski alt rockeri Placebo prvo su headlinersko ime jubilarnog desetog izdanja INmusic festivala koji će se održati od 22. do 24. lipnja na jarunskom Otoku mladosti, objavio je u petak taj festival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od popularnijih bendova devedesetih, koji će u sklopu nastavka svoje solo turneje nastupiti i na nekima od najvećih europskih festivala (Southside festivala, Hurricanea, OpenAir St. Gallena), zasvirat će i na glavnoj pozornici desetog jubilarnog izdanja INmusic festivala.

Placebo su 1994. u Londonu osnovali gitarist i pjevač Brian Molko i basist Stefan Olsdal. Radi specifičnog zvuka koji pomalo vuče na glam-rock i gothic-pop te zbog androginog imidža pjevača Briana Molka, Placebo su danas miljenici darkerske i alter-rock populacije. Među njihove obožavatelje ubrajaju se i velikani poput Davida Bowiea.

Interes publike i kritike probudili su svojim debi albumom “Placebo” iz 1996., a svakako i nastupima sa svjetskim glazbenim imenima kao što su U2 ili Sex Pistolsi. Već sljedeće godine, 1997. sviraju na koncertu Davida Bowiea koji ih je pozvao da budu jedni od gostujućih izvođača koncerta kojim je na Madison Square Gardenu u New Yorku obilježio svoj 50. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila su dva albuma: “Without You I’m Nothing” (1998.) i “Black Market Music” (2000.), na kojima su se našli hitovi poput “You Don’t Care About Us”, “Every You Every Me”, “Taste In Men”, “Slave To The Wage” i “Special K”.

Placebo su do sad izdali sedam albuma s nakladom više od 12 milijuna primjeraka. Godine 2003. izdaju album “Sleeping With Ghosts”, a 2006. peti album “Meds”. Bubnjar Steven Hewitt napušta bend 2007., a zamijenio ga je Steve Forrest nakon čega 2009. izdaju “Battle for The Sun” koji je producirao dobitnik Grammya David Bottrill (Muse), a zatim i “Loud Like Love” 2013. godine.

Placebo se svojim nastupom na jubilarnom 10. INmusicu pridružuje dugom popisu svjetskih glazbenih imena koja su u proteklih devet godina nastupila u sklopu najvećeg hrvatskog glazbenog festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival koji će se održati na jarunskom Otoku mladosti, kao i na Otocima Trešnjevka i Univerzijada gdje će biti smješten festivalski kamp, već je ranije potvrdio da će na njemu nastupiti i kalifornijski stoner rock bend Eagles of Death Metal i novi elektro soul duo iz Velike Britanije zvan We Are Shining.

S više od 60.000 posjetitelja koji svake godine pohode festival te s više od 30.000 ostvarenih noćenja u 2014. i generiranim prihodom za grad Zagreb od najmanje 15 milijuna kuna, INmusic se etabilirao kao najuspješniji i najvažniji turistički događaj u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.