Pogledajte nagrađivani dvominutni film o ljubavi u braku

ljubavi
Foto: Snimka zaslona

Nevjerojatno je što se može prenijeti u dvije minute. Pogledajte ovaj snažni kratki film o bračnoj ljubavi u kojem je sažeta poruka koliko snažna može biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda nećete moći razumjeti njihove riječi, ali geste i titlovi pomažu prenijeti prekrasnu poruku ovog kratkog nagrađivanog filma koji je snimio 20-godišnji iranski redatelj Syed Mohammad Reza Kheradmand.

Film, nazvan Thursday Appointment, nedavno je osvojio nagradu na Luxor African Film Festivalu, neprofitnoj organizaciji koja potiče i slavi stvaranje filmova iz Afrike, prenosi Aleteia.org.
Snažni kratki film prikazuje stariji bračni par koji jedan drugome recitira Hafizovu pjesmu u autu, kada se zaustave na semaforu. Odmah primijete par koji se glasno svađa, a sluša ih dijete na stražnjem sjedalu. Stariji par čini gestu koja puno govori o njihovom braku i ljubavi. Poruka koju pritom prenose, ne liječi samo tuđe rane, nego i jača njihove vlastite spone. Prekrasne dvije minute, gledaju se u jednom dahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bračna ljubav nije uvijek naša svojima, kada ju dijelimo, prenosi se i na druge. Pomaže u pomirenju i obnavljanju ljudi oko nas.

Snaga ljubavi koju film prenosi, nemjerljiva je s pritiscima koje “svijet” na nas vrši.  Osluhnuti svoje voljene, osjetiti ljubav u tišini. Zrcaliti ljubav jedno u drugome. I na kraju, dopustiti da ona zahvati i ljude oko nas.

“Htio bih, da sam čisto jezero jutra,
A ti sunce, koje se u njemu ogleda.
Htio bih, da sam izvor na kraju livade,
A ti cvijet, koji se smiješi njemu.
Htio bih, da sam zelen trn u grmu,
A ti ruža, koja ga obasjava rumenilom.
Htio bih, da sam maleno zrno pijeska,
A ti ptica, koja ga brzo pronalazi”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Šams ad-Din Muhamed, poznat kao Hafiz, perzijski lirski pjesnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.