Predstava “Škabrnjska golgota” povodom obilježavanja 25. obljetnice stradavanja mještana Škabrnje

Povodom obilježavanja 25. obljetnice stradavanja mještana Škabrnja, Zajednica Udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH (ZUVVPDR RH), Udruga veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije (UVVPSDR Zadarske županije) i Udruga žena iz Domovinskog rata Zadar organiziraju u subotu, 12.studenoga u HNK Zadar s početkom u 18.00 sati predstavu “Škabrnjska golgota” koju izvode amaterski glumci KUU Sv. Kliment te ženska klapa Karmel iz Turnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gore navedene braniteljske udruge suorganizatori su Ministarstvo hrvatskih branitelja RH, Zadarska županija i Grad Zadar, općina Škabrnja te medijski pokrovitelj Novi radio Zadar.

Drama “Škabrnjska golgota”

Autor i režija: Mladenka Gruica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor glazbe: Toma Gruica

Inspicijent: Pave Gruica

Trajanje: 45 min

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz ovo djelo prisjećamo se na poseban način nevinih žrtava Domovinskog rata, žrtava Škabrnje i Zadarskog kraja. Sravnjena sa zemljom s više od osamdeset nedužnih stanovnika (četrdeset samo u jednom danu ) Škabrnja je svojom tragedijom postala i dio tragedije hrvatskog naroda i prema tome dio svakog od nas.

Ove scenske slike nastale su prema potresnim svjedočanstvima i izjavama svjedoka, sudionika, a ujedno i žrtava zbivanja u Škabrnji 18. studenog 1991. koje je g. Ante Milković sabrao u djelo “Naša Škabrnja”.

U drami “Škabrnjska golgota” prikazani su stvarni likovi i događaji. Njihova svjedočanstva o muci i vapaju, kriku i smrti koji se digao u visine. Nedužni težaci i njihove obitelji zatečene tog jutra, postaju mučenici. Ovim prikazom želimo poručiti da hrvatski mučenici i Škabrnja nisu zaboravljeni, a svojim zajedništvom njihovu žrtvu svjedočimo ljubavlju prema čovjeku, bližnjem i Domovini, piše antenazadar.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujemo velik broj uzvanika iz javnog i kulturnog života, djece, branitelja.

14900592_1791774914367630_1161225908553965164_n

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.