Foto: teatar-gavran.hr

Na festivalu “Glumište pod murvom” u Skradinu najbolja predstava u cjelini je “Zaboravi Hollywood” Teatra GAVRAN.

Na upravo završenom jubilarnom desetom festivalu “Glumište pod murvom” u Skradinu, stručni žiri u sastavu Mate Gulin, Pero Mioč i Sergej Mioč donio je odluku o najboljima koji dobivaju Nagradu “ZLATNA MURVA”.

Najboljom predstavom u cjelini proglašena je predstava “Zaboravi Hollywood” autora Mire Gavrana, redatelja Miroslava Međimorca a u produkciji Teatra GAVRAN.

Najboljim glumcem festivala proglašen je Željko Konigsknecht za ulogu ostvarenu u predstvi “Zaboravi Hollywood”, dok je najboljom glumicom festivala proglašena Sanja Milardović za ulogu ostvarenu u predstavi grupe autora “Moja nuklearna ljubav”, u režiji OLje Lozice, a u produkciji Teatra Rugantino.

U protekla dva desetljeća “Zaboravi Hollywood” premijerno se izvodio od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do daleke Indije, nailazeći na topao prijem publike i kritike. Glavni junaci ove neobične priče su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji, te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati profesionalni glumac. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju.

Izvor: narod.hr