Predstavljanja knjige Damira Borovčaka ‘Gvozdansko – hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora’ u Sisku i Čakovcu

Foto: Narod.hr

U povodu 10. hodočasničkog spomen-pohoda u Gvozdansko u nekoliko gradova organizirano je predstavljanje drugog dopunjenog i izmijenjenog izdanja monografije Damira Borovčaka „Gvozdansko – hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora“.

U Zagrebu je knjiga predstavljena jučer, 8. siječnja, u dvorani Vijenac na Kaptolu.

Sisku će knjiga biti predstavljena u četvrtak 10. siječnja u 19.30 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu, Trg bana J. Jelačića 9.

O monografiji će u Zagrebu i Sisku govoriti sisački biskup Vlado Košić, generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić, umirovljeni poručnik HV-a Miljenko Bađun, umirovljeni satnik HV-a Ivica Matošević i autor.

U Čakovcu će knjiga biti predstavljena u utorak 15. siječnja u 18.30 sati u dvorani župe sv. Antuna Padovanskoga, Ivana Sokača 27. Knjigu će predstaviti predsjednik ogranka Matice hrvatske Čakovec Ivan Pranjić, povjerenik HKV-a za Hrvatski sjever Ivan Jaklin i predsjednik Bratovštine Petar Zrinski Zlatko Bacinger.

Puhački orkestar OS RH održat će koncert “Sjećanje na Gvozdansko” u petak 11. siječnja u 18.30 sati u zagrebačkoj katedrali.

U Gvozdanskom će se u nedjelju 13. siječnja u 11 sati slaviti misa u crkvi Sv. Filipa i Jakova. Komemoracija će biti kod spomenika.

Prijave i uplate za prijevoz autobusom iz Zagreba:

na e-adresu: konradpuskaric@gmail.com;
ili mob. 098 488 526 – ISKLJUČIVO IZA 17 SATI
ili osobno na predstavljanjima knjige Damira Borovčaka

Suorganizatori predstavljanja monografije su Sisačka biskupija, HKV Povjerenstvo za Hrvatski sjever, ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, Bratovština Petar Zrinski – Časni stol Čakovec i župa sv. Antuna Padovanskoga Čakovec.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr