Predstavljanje monografije Damira Borovčaka ‘Gvozdansko – Hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora’

Foto: Narod.hr

Povodom 10. hodočasničkog spomen-pohoda u Gvozdansko održat će se predstavljanje monografije Damir Borovčak “Gvozdansko hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora”,
drugo dopunjeno i izmijenjeno izdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu će se predstavljanje monografije održati u utorak 8. siječnja 2019. u 19 sati u dvorani Vijenac (NPI, Kaptol 29 A), u Sisku u četvrtak 10. siječnja 2019. u 19:30 sati u dvorani Ivana Pavla II. (Sisačka biskupija, Trg bana J. Jelačića 9).

U Zagrebu petak 11. siječnja 2019. u 18:30 sati održat će se koncert “Sjećanje na Gvozdansko” u Zagrebačkoj katedrali, a nastupa Puhački orkestar OS RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gvozdanskom će u nedjelju 13. siječnja 2019. u 11 sati biti održana sveta misa u crkvi Sv. Filipa i Jakova te komemoracija kod spomenika.
U Čakovcu će predstavljanje monografije biti održano utorak 15. siječnja 2019. u 18:30 sati u dvorani Župe sv. Antuna Padovanskoga (Ivana Sokača 27).

O monografiji će govoriti u Zagrebu i Sisku:
Miljenko Bađun, poručnik HV-a, u.m.
Ivica Matošević, satnik HV-a, u.m.
Mons. Marko Cvitkušić, gen. vikar Sisačke biskupije
Mons. dr. sc. Vlado Košić, sisački biskup
Damir Borovčak, autor

u Čakovcu:
Ivan Pranjić, predsjednik Ogranka MH Čakovec
Ivan Jaklin, povjerenik HKV-a za Hrvatski sjever
Zlatko Bacinger, predsjednik Bratovštine Petar Zrinski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suorganizatori predstavljanja su Sisačka biskupija, HKV Povjerenstvo za Hrvatski sjever, Ogranak MH u Čakovcu, Bratovština Petar Zrinski – Časni stol Čakovec i Župa sv. Antuna Padovanskoga Čakovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.