Prekrasan crtež akademske slikarice Eve Vukine: Isus nosi Vukovar na križu sve do Golgote

vukovar
Izvor: Facebook Eva Vukina

Mlada akademska slikarica Eva Vukina koja se u svom opusu bavi uglavnom vjerskom tematikom, na svom Facebook profilu objavila je crtež koji je nacrtala na zidu svoje sobe. Riječ je o Isusu koji teškom mukom nosi svoj križ jer se na njemu odvija Domovinski rat, razaranje Vukovara i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Slikarica Eva Vukina za Narod.hr: Slike mi se pred očima jave pod misom ili u molitvi
>Izložba ‘Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu’ na zagrebačkoj Peščenici

”Ovaj crtež sam napravila prije 4 godine na zidu svoje sobe. Rat koji se odvija na križu koji pritišće Isusova leđa . Isus svakodnevno s nama proživljava naše boli. Ovo je tekst koji sam tada napisala uz sliku. Nosiš na leđima Vukovar, nosiš ga do Golgote, ideš ponovno s njim na križ. Suobličeni ste. Rane krvare, suze teku, gorčina u srcu. Ali, Vukovar je na Tvojim leđima, ide Tvojim putem, putem spasenja, putem svetosti! Pišem i crtam ovo sa suzom u oku i velikom zahvalnošću i suosjećanjem u srcu. Vukovaru, grade moj, zahvaljujući tvom križnom putu danas slobodno koračam ovim prekrasnim hrvatskim tlom. Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju. Dati svoj život za Domovinu je dati svoj život Bogu. Hvala Ti, Bože, što imamo sveti grad na Nebu. Daj nam snage da nastavimo hrabru borbu za Domovinu za koju je toliko nedužnih ljudi ginulo”, napisala je Vukina.

Intervju s ovom umjetnicom iz Čakovca koji je prošle godine objavljen na našem portalu možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.