Prisjetite se koje božićne filmske klasike vrijedi pogledati

Foto: Thinkstock

Vrijeme Božića ujedno je i vrijeme okupljanja obitelji i prijatelja. Kvalitetno druženje nije samo večera ili izlazak. To može biti i gledanje nekog od božićnih klasika. Koji božićni klasik postoji osim „Sam u kući“ (Home alone)? Evo nekoliko ideja za filmove koji vas mogu rasplakati ali i nasmijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Holiday Inn“

Za sve one koji su ljubitelji mjuzikla, uživat će u ovom prekrasnom filmu o ljubavi i prijateljstvu. Nastao je 1942. godine, a pisac pjesama je slavni Irving Berlin. Iako radnja nije toliko božićna, ipak zavrjeđuje mjesto na listi zbog singla, koji otpjevan od strane glavnog glumca Bing Crosbya jest postao najprodavaniji singl u svijetu s preko 100 milijuna prodanih kopija. Dakako radi se o pjesmi „White Christmas“ nagrađenoj Oscarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

„Divan život“ ( It’s a Wonderful Life )

Filmski klasik iz 1946. godine kojeg je Američki filmski institut uvrstio među
100 najboljih filmova ikada snimljenih govori o života i nadi. Glavni junak
potaknut mnogim nedaćama je na rubu samoubojstva za vrijeme Badnjaka, a
njegov anđeo čuvar pokušava uliti nadu onda kada je najpotrebnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

„Čudo u 34. Ulici“ ( Miracle on 34th Street )

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan crno bijeli film iz 1947. godine koji prikazuje božićno vrijeme, a glavni junaci su Djed Božićnjak (koji sam za sebe tvrdi da je pravi Djed Božićnjak), rastavljena direktorica, njezina malena kćer te njezin susjed. Kako se stvari odvijaju kada Djedica poželi vratiti vjeru u Božić moguće je otkriti gledanjem ove fantastične komedije.

 

„Bijeli Božić“ ( White Christmas)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjuzikl iz 1954. godine u kojem pjesme sklada već spomenuti Irving Berlin. U jednoj od glavnih uloga ponovno je Bing Crosby, a radnja se odvija godine 1944. (pa nadalje) gdje Američki vojnici još jedan Božić dočekuju daleko od svojih domova. Što se događa nakon rata? Pogledajte film!

 

„Priča o Isusovom rođenju“ ( The Nativity Story )

Prekrasna biblijska drama iz 2006. godine koja prikazuje ono što i sam naslov kaže, rođenje Spasitelja. Odličan za sve uzraste, pogotovo za djecu koja uz svoje roditelje gledajući ovaj film mogu naučiti nešto o Isusu i Njegovom skromnom početku.

 

„Kako je Grinch ukrao Božić“ ( How the Grinch Stole Christmas )

Božićna komedija iz 2000. godine također za sve uzraste, govori o stvorenju po imenu Grinch koji mrzi Božić te ne želi da ga itko drugi od njegovih mještana slavi. Ovaj šaljivi film osvojio je Oscara za najbolju šminku i frizuru, a najbolje je da sami procijenite je li zavrijedio Oscara u ovoj kategoriji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.