Proslava Velike Gospe u Sinju: 4000 bijelih ruža i molitvenih nakana za Gospu Sinjsku

Foto: VIgilare

Četiri tisuće bijelih blagoslovljenih ruža ukrasile su čudotvornu sliku Gospe Sinjske na najveći marijanski blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u narodu poznat kao Velika Gospa. Vjernici i hodočasnici s divljenjem su promatrali tako velik broj ruža za Majku od Milosti koja i dan danas zagovora i čini čuda onima koji joj se utječu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da je ovo najveći broj ruža koji je ikada postavljen pred Marijinu sliku ili kip na nekom crkvenom događaju u Hrvatskoj. Vigilare je ciljano htio u ovo vrijeme nesigurnosti, ali i materijalizma i modernizma, na ovakav javan i simboličan način zahvaliti Majci Božjoj što nas je štitila i zagovarala kod Boga u prošlosti, ali i u sadašnjosti.

Uz bijele ruže na jutarnjoj Svetoj Misi u 8 sati prikazano je skoro isto toliko molitvenih nakana.

Pobožan sinjski narod i drugi hodočasnici vrlo su brzo, nakon glavne Mise u 11 sati, među sobom podijelili bijele ruže i ponijeli ih doma kao simboličan znak i zahvalu Gospi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako procesije službeno nema, već drugu godinu zaredom, u Sinju će se ukupno služiti 27 misa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.