Puškinova bista uskoro na zagrebačkom Bundeku

Na zagrebačkom Bundeku uskoro će biti postavljena bista velikana ruskog pjesništva i književnosti Aleksandra Sergejeviča Puškina, a završne dogovore o tome u srijedu su u Gradskoj upravi vodili zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin i rusko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Olegom Volovikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalivši na dobrodošlici, Volovik je izrazio zadovoljstvo spremnošću Grada Zagreba na prihvaćanju inicijative te istaknuo da je to ujedno i prilika za početak nekih novih zajedničkih projekata. Predstavnik Ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj Vjačeslav Kondakov također je dodao da su, osim kulturne, zainteresirani i za druge vrste suradnje s glavnim hrvatskim gradom.

“Današnjim sastankom finaliziramo dosadašnje dogovore i projekt privodimo kraju. Bista Puškinu bit će postavljena na najfrekventnije mjesto na Bundeku kod glavnog ulaza u park, simbolično – pod brezama”, rekla je Kusin, predstavivši lokaciju za spomenik.

Bit će to prva bista u Aleji pjesnika, čime će se realizirati ideja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o parku pjesnika na Bundeku, jednoj od najomiljenijih i najposjećeniijih zagrebačkih oaza za odmor i rekreaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončana bista velikog ruskog pjesnika dar je Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Gradu Zagrebu, a otvorenje spomenika planirano je za 6. lipnja, na Puškinov rođendan. Tom prilikom, na svečanosti otvorenja, očekuje se i dolazak izaslanstva Grada Moskve.

Uz zamjenicu Kusin, sastanku su prisustvovali pročelnici Jadranka Veselić Bruvo i Silvije Novak, posebna viša savjetnica gradonačelnika Andrea Šulentić, kao i voditelj Odsjeka za muzejsku, likovnu i knjižničnu djelatnost Veljko Mihalić te voditeljica Službe za međunarodnu i međugradsku suradnju Vesna Šimić. Izaslanstvo gostiju, uz Volovika i Kondakova, činile su i šefica protokola Veleposlanstva Rusije u RH Aleksandra Maltseva te predstavnica ruske nacionalne manjine Grada Zagreba Galina Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.