Sastali se kardinal Bozanić i Tomašević: Razgovarali o imovinsko-pravnim odnosima

kardinal bozanić tomislav tomašević
Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U Uredu zagrebačkog nadbiskupa održan je u četvrtak 27. listopada 2022. godine susret uzoritog kardinala Josipa Bozanića i gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Tomislava Tomaševića, izvijestila je Zagrebačka nadbiskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Tomašević i Možemo ne žele crkvu na Rudešu, a ranije su zaustavili gradnju crkve na Trnjanskoj Savici
> Možemo želi spriječiti izgradnju nove crkve sv. Ane na Rudešu: Evo kako potpisom to možete promijeniti!
> Proslava Stepinčeva 2022. na Trnjanskoj Savici: 23 godine strpljivog čekanja na izgradnju župne crkve blaženom kardinalu
> Župnik župe bl. Stepinca u Zagrebu za Narod.hr o gubitku prostora za slavlje svetih misa
> Konačno kreće gradnja Crkve bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Savici? – Kardinal Bozanić i Bandić dogovorili potpisivanje predugovora za svetište
> Kardinal Bozanić i Tomašević razgovarali o nastavku suradnje Grada Zagreba i Nadbiskupije

Uz gradonačelnika Tomaševića, sastanku su prisustvovali: zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, pomoćnik pročelnice za poslove kabineta gradonačelnika, protokol i građane Željko Matijašec i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Branko Ančić.

Uz kardinala Bozanića sastanku su sa strane Zagrebačke nadbiskupije prisustvovali: pomoćni biskup zagrebački i generalni vikar mons. Mijo Gorski, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar i kancelar mr. Marko Kovač i pravni savjetnik gospodin Zoran Posinovec.

Glavna tema sastanka bila je imovinsko-pravni odnosi između Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, danas vladajući političari Zagrebom ne žele poštivati volju Rudešana koji traže novu župnu crkvu na parceli predviđenoj upravo za tu svrhu, a nekoć dok su bili aktivisti Možemo predvođeni Tomislavom Tomaševićem, bunili su se protiv bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i onemogućili gradnju crkve na Trnjanskoj Savici.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.