Simpozij Hrvatske pravoslavne crkve u srijedu u hotelu Continental u Rijeci

Foto: HPC

Hrvatska pravoslavna crkva organizira simpozij u srijedu 29. svibnja 2019. u 10:00 sati u Kongresnoj dvorani Hotela Continental, na adresi Šetalište Andrije Kačića Miošića 1, u Rijeci. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski Arhiepiskop Aleksandar obavijestio je o promijeni lokacije.

“Želimo Vas informirati da nam je Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja – PPMPH otkazao gostoprimstvo za održavanje Simpozija Hrvatske pravoslavne crkve u Rijeci, čiju ste pozivnicu vjerujemo zaprimili. To je učinila ravnateljica PPMHP-a Nikolina Radić Štivić elektroničkom poštom u ponedjeljak 20. svibnja navečer u 19:44 sati, dakle izvan radnog vremena. Također je bitno naglasiti da je to učinjeno kad su već tiskane pozivnice za Simpozij HPC-a poštom počele pristizati na stotinu primatelja u Rijeci, a između ostaloga i u poglavarstvo Gradonačelnika Rijeke i u Županiju Primorsko-goransku, koja je i nadležna za rad PPMHP-a.

Kasnijom razmjenom poruka elektroničkom poštom nikakvim argumentima i zamolbama da se tako ne postupa i otkazuje što je unaprijed organizirano i plaćeno, nisu pokolebale dotičnu ravnateljicu Nikolinu Radić Štivić na popuštanje u svom nekorektnom i štetočinskom otkazivanju. Otkazivanje je stoga učinjeno namjerno, s lažnim razlozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga smo bili prisiljeni na brzinu tražiti novi prostor.

Simpozij HPC-a ćemo održati u Kongresnoj dvorani Hotela Continental na adresi Šetalište Andrije Kačića Miošića 1, u Rijeci predviđenog dana, u srijedu 29. svibnja s početkom u 10 sati. Dvorana je već zakupljena, pa smatramo da ne bi trebalo doći do novih iznenađenja. Novu pozivnicu Vam dostavljamo u privitku, kao i elektroničku poštu kojom je Simpozij u PPMHP otkazan.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [417.46 KB]

Teme i govornici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Pozdravno slovo / Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar

• Pregled znamenitijih Hrvata pravoslavaca / Damir Borovčak, urednik HPC izdanja

• Postotni pokazatelji iz popisa stanovništva / Marijo Živković, Obiteljski centar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Razvoj crkvene pravoslavne heraldike u Hrvatskoj / Ante Brešić pl. Mikulić, heraldičar

• Povijest HPC – Osvrt na prijepis Povelje cara Karla VI. (1717.) / p. Dragan Majić

• Nikola Tesla u iskrivljenom ogledalu / Mario Filipi, politolog i publicist

• Feldmaršal Svetozar Boroević – iz obiteljskog sjećanja / dr.sc. Darko Richter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Hrvatski pravoslavci u Drugom svjetskom ratu / Igor Vukić, istraživač i publicist

• Neka pitanja za hrvatsko zakonodavstvo i upravu / general Željko Glasnović, zastupnik u Hrvatskom saboru

• HPC, krivotvorine i zablude / Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar

• Zaključci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.