Sin redatelja originalne Snjeguljice oštro kritizirao novi remake: Walt Disney i moj otac bi se ‘okrenuli u grobu’

snjeguljice
Foto: snimka zaslona, Montaža: narod.hr

Sin redatelja originalne “Snjeguljice” oštro je osudio nadolazeći Disneyev remake kazavši da ima potencijal “uništiti” nasljeđe filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Hand, 91, koji nosi isto ime kao i njegov otac koji je režirao originalni animirani klasik iz 1937. komentirao live action remake koji bi trebao izaći 2024. Podsjetimo, glavna glumica Rachel Zegler nazvala je animaciju iz 1937. “izuzetno zastarjelom”. Kazala je da u novoj verziji Snjeguljicu “princ neće spasiti”. Optužila Snjeguljicu da se u staroj verziji zaljubila u “tipa koji je doslovno uhodi”.

Procurile su i fotografije sa seta pokazuju kako se sedam patuljaka pretvara u “magična bića” kako bi se “izbjeglo jačanje stereotipa”.

>Disneyev film Snjeguljica na udaru kritika: Šest velikih ‘patuljaka’ i latinoamerikanka kojoj ne treba muškarac?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hand, koji je 90-ih radio kao dizajner za Disney, u intervjuu za The Telegraph kazao je da će se i njegov otac i Walt Disney “okrenuti u grobovima” zbog “uvredljivih” ažuriranja filma, prenosi Daily Wire.

Hand: Napravite nove filmove, ne uništavajte klasike

“Mislim, to je potpuno drugačiji koncept, i ja se jednostavno s tim ne slažem, a znam da se moj tata i Walt također ne bi složili”, kazao je Hand.

Rekao je da je originalna “Snjeguljica” napravljena “s dobrim ukusom kada je napisana”. Hand je općenito rekao da Disney “ne bi trebao uzeti klasik i prilagoditi ga prema vlastitoj slici.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Ogromni gubici Disneya od 900 milijuna dolara: Je li to posljedica guranja woke i LGBT ideologije?

“Oni mijenjaju priče, mijenjaju proces razmišljanja likova, jednostavno više nisu izvorne priče. Izmišljaju nove woke stvari, a ja se jednostavno ne bavim ničim od toga,” rekao je. “Iskreno rečeno, pomalo je uvredljivo što su napravili s nekim od ovih klasičnih filmova.”

“Nema poštovanja prema onome što je napravio Disney i što je moj tata napravio… Mislim da bi se Walt i on okrenuli u grobu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hand je ponovio ono što su mnogi drugi kritičari govorili – da snime nove filmove umjesto da se prepravljaju klasike. “Odaberite nešto drugo… stvorite nove likove, ali nemojte uništavati ili pokušavati uništiti nešto što već jest, što je klasik i prekrasan komad”, zaključio je Hand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.