Sisak slavi Dan Grada i Sisačke biskupije

FaH

Nizom kulturnih, zabavnih, vjerskih i sportskih manifestacija u Sisku se obilježava 4. lipnja, blagdan sv. Kvirina nebeskog zaštitnika grada Siska i Sisačke biskupije, a središnja svečanost uz Dan grada održat će se u subotu, 3. svibnja u 18,30 sati, kada će u atriju Starog grada biti dodijeljene nagrade zaslužnim građanima i organizacijama za prošlu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade Grada Siska za životno djelo dobit će filozof i pjesnik Nikola Tadić, te posthumno ugledna pedagoška i društvena radnica Davorka Ljubičić. Dobitnici godišnjih nagrada su i pedagog i inovator Stevče Arsoski, Češka beseda iz Siska i Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić”.

Pohvale dobivaju čuvar gradske povijesti Nikica Pirc i Športska ribolovna udruga Metalac Sisak, a Zahvalnicu pedagoginja tehničke kulture Ana Majić.

U petak, 2. lipnja navečer na pozornici u sisačkoj pješačkoj zoni nastupit će grupa Rusvaj i klapa Kolapjani, u subotu Prljavo kazalište, a u nedjelju članovi Folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić” i rock and blues sastava Trio Quatro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja vjerska svečanost održat će se 3. lipnja. Proslava će početi u 9.30 sati okupljanjem vjernika, članova udruga i predstavnika institucija iz javnog i društvenog života grada ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa, koji će u 10 sati krenuti procesijom ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina.

Svečano misno slavlje u bazilici će početi u 11 sati, a predvodi ga vojni ordinarij Jure Bogdan, u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem. Večernju misu u 19 sati predvodit će župnik mons. Zdravko Novak.

Proslavi je prethodila devetnica, kojom su se Siščani i brojni hodočasnici u bazilici Sv. Kvirina duhovno pripravljali za proslavu svoga zaštitnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.