SKAC i Molitvena zajednica ‘Srce Isusovo’ organiziraju akciju za osvješćivanje javnosti o progonima kršćana

Molitvena zajednica „Srce Isusovo“ iz Zagreba i Studentski Katolički Centar „SKAC“ ne želeći ostati nijemi i nepokretni na teška zlodjela nad kršćanima na Bliskom Istoku i u Africi odlučili su aktivno i sustavno podizati svijest i širiti istinu o svemu što se tamo događa te vas pozivaju da im se pridružite da zajednički upozorite na taj veliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaji su ekumenske prirode i prvi takav pod nazivom „Zapali svijeću za progonjene kršćane“, planiran je za utorak, 12. svibnja u 20,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Program će biti sažet u pola sata, a započet će u 20,00 sati minutom šutnje i simboličnim paljenjem svijeća.

Zapali_svijecu_za_progonjene_krscane

Cilj je širiti istinu zauzimajući se za univerzalne ljudske vrijednosti i interese te za opće dobro pozivajući na oprost, snošljivost, mir i na bezuvjetno poštivanje ljudskog dostojanstva svake osobe. Imajući to na umu i u srcu željeli bi dostojanstvenim i emotivnim događajem privući pažnju kako građana tako i medija ne bi li senzibilizirali sve uključene javnosti o tom, medijski potpuno zanemarenom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruju da ćete im se pridružiti u što većem broju i da ćete putem vaših medija pridonijeti u podizanju svijesti o ovom problemu o kojem cijeli svijet šuti!

Inače, molitvena zajednica „Srce Isusovo“ iz Zagreba se već pune tri godine okuplja svaki utorak na Kamenitim vratima u 20,00 sati moleći krunicu. Zajednica djeluje u sklopu Studentskog Katoličkog Centra „SKAC“ u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj, a pod duhovnim vodstvom patera Ivana Mandurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.