Split: Blagoslov čak 250 motociklista iz cijele Dalmacije uoči Cvjetnice

Foto: www.ika.hkm.hr

Drugu godinu za redom, uoči Cvjetnice, pred kapelom Svetog Križa na Dračevcu u Splitu održano je misno slavlje te blagoslov motociklista i motocikala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 250 motociklista okupilo se najprije na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a potom su zajedno pošli prema bivšoj vojarni i spomen kapeli 4. gardijske brigade na Dračevcu. Misi i blagoslovu su nazočili predstavnici gotovo 30 moto klubova područja Splitsko-dalmatinske županije: iz Splita i okolice, Omiša, Ploča, Imotskog, Trilja, Visa, Brača i drugih mjesta.

 

«Okupili smo se kako bi se prisjetili svih poginulih i preminulih motociklista, ali kako bi za sebe izmolili Božju zaštitu», kazao je don Ante Bitunjac predvodeći misno slavlje. U koncelebraciji je bio don Tomislav Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U propovijedi don Ante je potaknuo okupljene da se preispitaju poznaju li Isusa i prepoznaju li ga u svojim bližnjima. Pozvao je sve da otvore svoja srca i dopuste da Krist bude onaj koji će nas voditi kroz sve naše dane i ceste koje su pred njima.

Nakon mise i blagoslova, motociklisti su ostali u prijateljskom druženju, a organiziran je i zajednički ručak, piše portal ika.hr.

Prvi ovakav susret organiziran je 14. travnja 2018., a sudionici su izrazili uvjerenje da će ovo okupljanje postati tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.