Sting oduševio obožavatelje u punoj zagrebačkoj Areni: Nizao hit za hitom

sting
Foto: Fah

Slavni engleski glazbenik Sting (71) u ponedjeljak je na dvosatnom nastupu u gotovo punoj Areni Zagreb nizao hit za hitom iz svoje 45 godina duge karijere, potvrdivši još jednom da je jedan od najvećih izvođača današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sting je zagrebačkoj publici pokazao kako i dalje može i više nego dobro odraditi koncert.

Otac i sin

Kao predgrupa Stingu nastupio je, kako je to već bilo najavljeno, njegov sin – Joe Sumner (45).

Prva pjesme koju je izveo Sting bila je Message in a Bottle. Nakon treće odsvirane pjesme, Sting po prvi puta na koncertu pozdravlja Zagreb te započinje predstavljati svoj sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je britanski glazbenik na pozornicu sa sobom doveo i sedam drugih glazbenika koji su svojim briljantnim talentima obasjali večer. U ovoj turneji pod nazivom My Songs, Stinga na bini prati rock sastav koji uključuje Dominica Millera na gitari, Josha Freesea na bubnjevima, Rufusa Millera na gitari, Kevona Webstera na klavijaturama, Shanea Sagera na harmonici te Melissu Musique i Genea Noblea kao prateće vokale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz repertoar dug oko 95 minuta provukle su se razne pjesme. Kako one stare, kao primjerice So Lonely s prvog albuma grupe The Police, tako i neke poznate iz njegove solo karijere poput Shape of My Heart. U pjesmi King of Paint, sin Joe ponovno dolazi na binu te ulazi u duet s ocem.

Nakon naklon svih glazbenika koji su ove večeri svirali pred gotovo punom Arenom, došlo je vrijeme i za bis. Izgleda kako se najveći dragulj čuvao za sam kraj. Bend se vraća na pozornicu kako bi odsvirao i više nego poznatu – Roxanne, navodi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Roxanne, ostatak sastava lagano prelazi u drugi plan. Sting ostavlja bas gitaru i uzima akustičnu. Sjeda na stolac, a bijela svjetla okreću se prema publici. Započinje svirati Fragile te laganim akustičnim tonom večer u Areni privodi kraju. Zagrebu zahvaljuje, poručuje publici da je bila odlična uz obećanje da “ćemo se opet vidjeti”.

Pravim imenom Gordon Matthew Thomas Sumner rano se počeo zanimati za glazbu, a dok je radio kao učitelj svirao je i po jazz klubovima. Tada je dobio nadimak na koji se danas isključivo odaziva – Sting (žalac), prema žuto-crnom prugastom puloveru koji je nosio, a koji je podsjećao na pčelu. Solo karijeru započeo je kao već etablirano ime, nakon velikog uspjeha njegovog rock sastava The Police.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je osvojio je 17 Grammyja, objavio 20 studijskih albuma i prodao više od 100 milijuna ploča.

Na Stingovom sedmom nastupu u Hrvatskoj, publika je imala priliku pogledati veliku zvijezdu i profesionalca koji ne forsira veliki spektakl, već jednostavan i pomno osmišljen nastup u kojemu je najvažnija glazba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.