Sudjelujte u povijesnoj politološkoj radionici na Golom otoku

Foto: Facebook

Udruga Magis obavijestila je da još ima mjesta na povijesno politološkoj radionici na Golom otoku, koja se održava od 24. do 30. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Radionica će biti multidisciplinarna u pristupu s naglaskom na interaktivnost i druženje. Nastojat ćemo prezentirati i povijesna zbivanja i aktualne teme u društvu. Poslušat ćemo predavanja samih svjedoka vremena, bivše zatvorenike čija će nam svjedočanstva dati dubok uvid u ovo mjesto posebnog pijeteta.

Iz programa izdvajamo sljedeće teme:

Ante Nazor: Tragovi totalitarizma danas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dean Komel i Manca Erzetić: Fenomenologija totalitarizma

Ratko Cvetnić: Život u sjeni represije – literarno memorijski pristup

Vladi Bralić: Destruktivna estetika – dehumanizirana totolitaristička arhitektura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Anić: XX stoljeće – Pad u iskušenje zla kao volje za moći
Stipan Tadić: Političke religije

U svakodnevnim uvodima pripremiti ćemo teren za sama predavanja i grupne radionice te pojasniti ključne pojmove svake teme, kako bi smo bez obzira na usmjerenje i stupanj obrazovanja svi mogli jednako kvalitetno sudjelovati.

U večernjim radionicama radit ćemo na aktualizaciji stečenih uvida te pod zvjezdanim nebom ovog otoka promišljati o oprostu, miru, ideologijama, banalnosti zla i pobjedi istine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave se mogu izvršiti na mail: magisudruga@gmail.com, a za bilo kakve informacije zainteresirani se mogu obratiti Petri (0919529224) ili Katarini (0997112817).

Podsjećamo, Goli otok je desetljećima bio zabranjena tema, a tek se otkrivaju sve njegove tajne. U sebi nosi jednu od najgorih ljudskih sudbina: mjesto mučenja nekoliko desetaka tisuća zarobljenika totalitarnog režima, od kojih su mnogi umrli još na otoku ili ubrzo zbog posljedica logorskog načina života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.