Susret zajedničke formacije članova Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome Hrvatske

Foto: www.obnovauduhu.com

Koordinacija molitvenih zajednica Obnova u Duhu Svetome – 21. listopada organizira susret članova u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nacionalnog molitvenog susreta održanog u listopadu 2015. godine u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini ove godine se održava susret sa nakanom zajedničke molitve za domovinu i obitelji. Posebna nakana je za obnovu saveza s Bogom koji je po Djevici Mariji učinio hrvatski narod.

Susret je formacijskog ali i evangelizacijskog karaktera uz molitvu i slavljenje.

Osim programa za članove tu je i večernji molitveno slavljenički program namijenjen svim građanima Knina. Taj program koji počinje u 19.30 ispred crkve prožet je pjesmom, svjedočanstvima i molitvama. Posvjedočiti će i neke poznate osobe među kojima Stipe Žunić, osvajač bronce u bacanju kugle i reper Marin Ivanović (scenskog nadimka Stoka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom susretu će uz oko 1000 članova iz Hrvatske sudjelovati i oko 250 članova molitvenih zajednica i grupa iz Bosne i Hercegovine.

O temi evangelizacije govoriti će fra Ante Vučković i đakon Christof Hemberger dopredsjednik Međunarodne katoličke karizmatske službe sa sjedištem u Vatikanu.

U koordinaciju Obnove u Duhu Svetome Hrvatske je za sada uključeno oko 100 molitvenih zajednica unutar kojih je oko 4000 članova, a s djelovanjem je povezano mnogo svećenika, redovnika i redovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednice djeluju u skladu sa Teološko pastoralnim smjernicama, s kojima su upoznati nadležni uredi ili zadužene osobe u biskupijama gdje zajednice djeluju, a više detalja se može pronaći i na mrežnoj stranici www.obnovauduhu.com

Djelovanje zajednica je usko povezano sa župama u kojima zajednice djeluju, te je uvijek prisutna težnja povezivanja s pastoralnim planom biskupija. To je posebno vidljivo u Zagrebačkoj i Splitsko makarskoj nadbiskupiji te Gospićko senjskoj biskupiji.

Molitveno slavljenički program ispred Crkve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21. listopad 2017. – subota CRKVA GOSPE VELIKOG HRVATSKOG KRSNOG ZAVJETA – KNIN
Nakana: MOLITVA ZA DOMOVINU I OBITELJI Pozdravna riječ u uvodu: Župnik fra Marko Duran
Euharistija: Biskup Mons. Tomislav Rogić ili izaslanik

Očekivani predavači: fra Ante Vučković, don Damir Stojić,
Christof Hemberger, đakon dopredsjednik ICCRS-a,
Ged Farell, član vijeća ICCRS-a

Moderatori – Nacionalni koordinatori Obnove u Duhu Svetome
Damir Zukan i Lordan Ljubenkov

Služba slavljenja, zbor: Božja pobjeda, Nanovo rođeni, David iz Knina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VREMENIK SUSRETA

SUBOTA – 21. 10. 2017.

08.30. – 09.30. priprema za dolazak članova (svi sudionici su akreditirani imenom i prezimenom te župom i zajednicom iz koje dolaze)
09.30 – 10.00: Ulazak u crkvu
10.00 – 10.30: Uvodni dio – slavljenje, pouke i molitva
10.30 – 12.00: Prvi govor (Christof Hemberger)
12.00 – 14.00: Vrijeme za ručak (ručak nije organiziran, crkva je u centru gdje ima više dućana, restorana i pekara)
14.00 – 15.30: Drugi govor
15.30 – 16.00: Molitva i pjesme
16.00 – 17.00: Treći govor
17.00 – 17.30: Odmor
17.30 – 18.00: Krunica
18.00 – 19.00: EUHARISTIJA
Molitveno slavljenički program ispred Crkve
19.30 – 21.00 Božja pobjeda i VIS David uz molitve, svjedočenja

KRAJ SUSRETA

Svjedoče: članovi ODS-a među kojima ima i široj javnosti poznatih osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.