Svjedočanstvo Josipa Šimunića: Bog mi je dao kćer, On ju je i uzeo

Foto: snimka zaslona

Na prvim Duhovno-duhovitim večerima ove akademske godine, koje se održavaju na Svetom Duhu, svoje je svjedočanstvo podijelio bivši hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić. Tema je bila svjedočenje vjere kroz sport, ali dotaknuo se i tragedije koja mu se dogodila prije pet godina kada je izgubio kćer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U životu mi se prije pet godina dogodila tragedija. Supruga i ja smo izgubili – možda je to pogrešno rečeno – naša kći je dobila gripu i za tri dana preminula. Preminula je na Uskrs”, izjavio je.

“Zašto? Kako? Postavljaš si pitanja, ali to je tako. Tko je kriv? Nitko nije kriv, tako je trebalo biti. A ja vam ovdje svjedočim večeras, da nije bilo dragog Boga i molitve, da nije bilo krunice, prijatelja i obitelji oko nas da nas drže da ne padnemo, ne znam što bi bilo…”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Tko je Dražen Lalić, koji je Joe Šimunića nazvao ‘politički nepismenim’?

Upitan je je li bio ljut na Boga kad je izgubio dijete.

“Ja se ne mogu ljutiti na dragog Boga”, odgovorio je, dodavši: “Dragi Bog mi je dao kćer, dragi Bog ju je uzeo. Ja sam mu zahvalan što mi daje snagu da vam mogu danas pričati o njoj.”

“Meni je osobno jedino, jedino pomoglo kada sam gotovo godinu dana svaku večer molio krunicu i kroz moljenje krunice dobio snagu za ići dalje. Nitko na ovom svijetu neće vratiti moju kćer, ali imam utjehu. Sad je do mene, jednog dana kad preminem, da sam zaslužio otići gore kod nje i biti kod nje. To mi je još jedna dodatna motivacija”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.