Svjetski jazz orkestar Luisa Bonille u šibenskoj tvrđavi Barone

Foto: Jim Thompson / Flickr / wikimedia commons

Pozornicu tvrđave Barone u Šibeniku u četvrtak 1. kolovoza će ispuniti mladi glazbenici iz cijelog svijeta okupljeni u JM Jazz World Orchestra, koji će se publici predstaviti muziciranjem pod vodstvom američkog jazz trombonista Luisa Bonille.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski jazz orkestar je projekt je Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), najveće neprofitne organizacije posvećene mladim glazbenicima, i djeluje već šest godina.

Da bi postali dio orkestra, mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta, između osamnaest i dvadeset i šest godina, moraju proći zahtjevne audicije i biti bolji od talentirane konkurencije. U ovogodišnjem sastavu čak su se dvije mlade hrvatske snage našle među 21 vrhunskim glazbenikom.

Osim što se iz godine u godinu mijenja sastav orkestra, mijenja se i njegovo umjetničko vodstvo. Ove godine čast je pripala Louisu Bonilli, virtuozu na trombonu koji posljednje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dugogodišnji je član Vanguard Jazz Orchestra, svira u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy, a tijekom karijere svirao je i s poznatim glazbenicima drugih žanrova, među ostalima s Dianom Ross i Marcom Anthonyjem.

Redovni je predavač na uglednim školama Manhattan School of Music i New England Conservatory, stoga mu uloga mentora nije strana.

Pod njegovim vodstvom JM Jazz World Orchestra i ove će godine nastaviti svoju glazbenu misiju – nastupanje na europskim jazz festivalima i prestižnim koncertnim lokacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su bili gosti brojnih renomiranih europskih festivala poput Gaume Jazz Festival i Brosella Jazz Festival u Belgiji, nizozemskog festivala North Sea Jazz Festival, dok u Hrvatskoj već nekoliko godina nastupaju na festivalu Jazz is Back BP u Grožnjanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.