Teatar Gavran za Caritasovu akciju “Da život imaju”

Foto: teatar-gavran.hr

Sav prihod od ulaznica za kazališnu predstavu „Sladoled”, održanu 17. ožujka, Teatar Gavran namijenio je za opremanje Kuće za mlade bez roditeljske skrbi, za koje sredstva prikuplja Caritas Zagrebačke nadbiskupije u okviru akcije „Da život imaju!” objavio je Caritas zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna bile su rasprodane nekoliko dana prije izvedbe održane u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog”, napominje ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar, izražavajući zadovoljstvo što podrška građana za potrebe opremanja Kuće za mlade, u akciji započetoj prošle godine, nije izostala ni u ovoj prigodi.

U neobičnoj komediji „Sladoled” junakinje su majka i kći (glumice Mladena Gavran i Ana Vilenica) čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima se može prepoznati svaka žena.

„Možda sadržaj ove komedije obrađuje prikladnu temu kojom se mogu poslati dobre, pozitivne poruke koje su u suzvučju s ovim što nosi ova lijepa Caritasova akcija”, primjećuje autor teksta Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje da su se on i njegova supruga Mladena, kao dobri poznanici ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar, uključili u akciju „Da život imaju” odgovarajući na pozive gledatelja u završnoj emisiji Humanitarnog tjedna – projekta Hrvatske radiotelevizije „Uz nas niste sami” – emitirane 14. listopada prošle godine.

Uvidjevši tada koliko je to „važna, plemenenita i divna akcija”, a nakon što su nedavno doznali da još uvijek nije prikupljeno dovoljno sredstava za završetak Kuće za mlade, odlučili su „ući sa srcem u tu cijelu priču” angažirajući i Teatar Gavran, koji zajednički vode.

„Drago nam je da se publika odmah odazvala te se brzo cijela dvorana rasprodala. S te strane ovo je bilo uspješno ali ono što nas još više veseli je što smo čuli da su i neki drugi teatri odlučili ići tim istim putem tako da vjerujemo da će i kazališni svijet poduprijeti ovu akciju na najbolji mogući način”, izjavio je pisac Gavran uoči humanitarne izvedbe Sladoleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj predstave „Sladoled” je Boris Svrtan. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek, a glazbu je izabrao Neven Zebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.