Tribina Crna knjiga komunizma – da se antifašizmom prestanu prikrivati komunistički zločini

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski klub održat će tribinu pod nazivom “Crna knjiga komunizma”, 13. prosinca. Njihov poziv na tribinu prenosimo u cijelosti:

“Dvadeset i pet godina nakon pravednog i oslobodilačkog Domovinskog rata mnogi još nisu uspjeli progledati i shvatiti tko je agresor, a tko žrtva agresije.

Reciklirani komunisti to ne žele jer bi time osudili sebe i svoju majku Partiju te tako priznali kontinuitet njezinih zločina od 1945. do 1995. godine.

Njihova djeca indoktrinirana partijskim naukom i jugoslavenstvom kroz kućni odgoj i učenje lažne povijesti stvorila su mentalni sklop koji ne želi prihvatiti istinu i priznati pogreške i zločine svojih očeva.

Služeći se pravednim antifašizmom kao smokvinim listom oni pokušavaju sakriti monstruozne zločine počinjene nakon II svjetskog rata. Ni agresija te iste vojske na Hrvatsku 1991. kao i svi zločini počinjeni u toj agresiji (masovna ubojstva, silovanja, pljačke) nisu uspjeli otvoriti njihove oči, a kamoli promijeniti njihov mentalni sklop.

Zašto je to tako, što je komunizam, kako je nastao i što je donio svijetu pojašnjava Stephane Courtois u svojoj knjizi Crna knjiga komunizma – Zločini, teror, represija. Knjiga je izdana 1997. u Francuskoj, a opisuje povijest represije, zločine i teror provođen u komunističkim državama.

Upravo na osnovi te knjige u siječnju 2006. donesena je Rezolucija Vijeća Europe broj: 1481 koja od svih postkomunističkih zemalja traži osudu toga i svih drugih totalitarnih sustava.

Više o tome saznajte na Tribini Hrvatskog kluba pod nazivom „Crna knjiga komunizma“, 13. prosinca 2016. u 18,30 sati u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27.

Voditelj Tribine će biti Zdravko Vladanović, dipl. jur., a predavači su mr. Antun Abramović, prof. dr. Boštjan Marko Turk i prof. dr. Josip Jurčević.

Foto: PR
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr