Tribina Crna knjiga komunizma – da se antifašizmom prestanu prikrivati komunistički zločini

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski klub održat će tribinu pod nazivom “Crna knjiga komunizma”, 13. prosinca. Njihov poziv na tribinu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dvadeset i pet godina nakon pravednog i oslobodilačkog Domovinskog rata mnogi još nisu uspjeli progledati i shvatiti tko je agresor, a tko žrtva agresije.

Reciklirani komunisti to ne žele jer bi time osudili sebe i svoju majku Partiju te tako priznali kontinuitet njezinih zločina od 1945. do 1995. godine.

Njihova djeca indoktrinirana partijskim naukom i jugoslavenstvom kroz kućni odgoj i učenje lažne povijesti stvorila su mentalni sklop koji ne želi prihvatiti istinu i priznati pogreške i zločine svojih očeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Služeći se pravednim antifašizmom kao smokvinim listom oni pokušavaju sakriti monstruozne zločine počinjene nakon II svjetskog rata. Ni agresija te iste vojske na Hrvatsku 1991. kao i svi zločini počinjeni u toj agresiji (masovna ubojstva, silovanja, pljačke) nisu uspjeli otvoriti njihove oči, a kamoli promijeniti njihov mentalni sklop.

Zašto je to tako, što je komunizam, kako je nastao i što je donio svijetu pojašnjava Stephane Courtois u svojoj knjizi Crna knjiga komunizma – Zločini, teror, represija. Knjiga je izdana 1997. u Francuskoj, a opisuje povijest represije, zločine i teror provođen u komunističkim državama.

Upravo na osnovi te knjige u siječnju 2006. donesena je Rezolucija Vijeća Europe broj: 1481 koja od svih postkomunističkih zemalja traži osudu toga i svih drugih totalitarnih sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o tome saznajte na Tribini Hrvatskog kluba pod nazivom „Crna knjiga komunizma“, 13. prosinca 2016. u 18,30 sati u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27.

Voditelj Tribine će biti Zdravko Vladanović, dipl. jur., a predavači su mr. Antun Abramović, prof. dr. Boštjan Marko Turk i prof. dr. Josip Jurčević.

Foto: PR

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.