U Dubrovniku počeo Festival Susreta hrvatske katoličke mladeži

Festival Susreta hrvatske katoličke mladeži započeo je sinoć euharistijskim slavljem i izlaganjem moći bl. Ivana Pavla II. u dubrovačkoj katedrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a svojom pjesmom uveličao je biskupijski zbor mladih.

U atriju palače Sponza biskup Uzinić otvorio je sinoć izložbu „Papa u Dubrovniku“, a zatim predvodio molitvu za branitelje grada Dubrovnika i domovine Hrvatske.

Šestodnevni bogat i raznovrsan duhovni, kulturno-zabavni program Festivala prethodi samom Susretu hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati u Dubrovniku 26. i 27. travnja ove godine uz sudjelovanje 35.000 mladih hodočasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će od 13 sati sve crkve, crkvice i kapele u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika otvoriti vrata posjetiteljima u dijelu programa nazvanim ‘U crkve pozvani’. To je iznimna prigoda za posjet 27 sakralnih objekata, a među njima su i mnogi koje se otvaraju samo jednom godišnje.Večeras

Večeras  u 20 sati održat će se glazbeni program „Zvuci slobode“ u Saloči od zrcala Narodne knjižnice, a u srijedu u Kinu Sloboda projekcija filmskog stvaralaštva „Slobodni kadar“, dok će u četvrtak na Stradunu biti održane dramske radionice o mnogim poznatim osobama iz bogate dubrovačke povijesti.

U petak, uoči Susreta hrvatske katoličke mladeži održat će se klanjanje u dubrovačkoj katedrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnji dio Festivala, na kojem će sudjelovati mladi hodočasnici, bit će najbogatiji i najraznolikiji. Službeno otvorenje Susreta održat će se u 11,50 sati na Stradunu. Tijekom cijelog jutra i ranog popodneva na 17 različitih lokacija unutar gradskih zidina i u neposrednoj blizini održavat će se različiti programi, od molitve u pojedinim crkvama, različitih igrokaza i dramskih ostvarenja, projekcija filmova, koncerata popularne kršćanske glazbe, ali i one alternativne. U 14,30 sati mladi će iz katedrale iznijeti križ koji su mladi preuzeli u Sisku te u velikoj procesiji krenuti do Gruža, gdje će u 17 sati početi svečano misno slavlje koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Susret hrvatske katoličke mladeži jest nacionalni susret mladih katolika koji se održava svake druge godine, a prvi je put održan 10. lipnja 1996. u Splitu. Sljedeći susret održan je 2000. u Rijeci, a zatim svake druge godine u Osijeku, Šibeniku, Puli, Varaždinu, Zadru i Sisku. Na dosadašnjim susretima sudjelovalo je od 5000 do 30.000 mladih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.