U Splitu počinje Međunarodni festival komorne glazbe

Foto: Fah

Međunarodni festival komorne glazbe, 9. MAG festival održat će se od 30. kolovoza do 9. rujna u Splitu, a na programu je pet koncerta, priopćio je organizator festivala, Udruga MAG (Mladi akademski glazbenici).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno, četiri koncerta održat će se u Muzeju grada Splita, a jedan u katedrali sv. Dujma.

Prve koncertne večeri, u četvrtak, nastupit će kvartet saksofona Mobilis iz Austrije koji će izvesti djela A. Vivaldija, J.S. Bacha, P. Duboisa, G. Tudora i S. Barbera, dok je u subotu na programu nastup festivalskoga ansambla MAGansambl s djelima B. Martinua i E. Dohnanyija.

U večeri hrvatskih autora, u utorak 4. rujna u Katedrali sv. Dujma, djela I. Lukačića, I.J. Skendera, A. Klobučara, I. Bajamontija i I. Božičevića izvest će trio Lur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup trija Slavenski, koji će izvoditi djela Skendera, Beethovena i Brahmsa, na programu je u petak, 7. rujna, dok će zadnjega dana festivala, u nedjelju 9. rujna nastupiti Zagreb String Quartet s djelima Markovića, Mozarta i Ravela.

MAGfestival održava se u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, a tijekom festivala posjetitelji uz kupljenu ulaznicu imaju i slobodan ulaz u Muzej grada Splita i Galeriju Emanuel Vidović.

Udruga MAG ima više od 40 članova, osnovana je 2010. godine u Splitu s ciljem udruživanja mladih akademski obrazovanih glazbenika Splita i šireg područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.