‘U svom filmu’: Osnivač Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow večeras na HRT1 u 20 sati

Foto: Marijini obroci

“U 20:05 na HRT1 pogledajte emisiju “U svom filmu” – gost je Magnus MacFarlane-Barrow, CNN-ov heroj godine, čovjek koji je pokrenuo jednostavno rješenje za glad u svijetu – Marijine obroke, zahvaljujući kojem danas više od 1,5 milijuna djece prima svoj obrok!”, objavili su na službenoj stranici Marijinih obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovo predblagdansko vrijeme pogledajmo i poslušajmo nadahnjujuće priče o putovima dobrote i primjerima dobrih djela!
💓
U 20:05 na HRT1 pogledajte emisiju “U svom filmu” – gost je Magnus MacFarlane-Barrow, CNN-ov heroj godine, čovjek koji je pokrenuo jednostavno rješenje za glad u svijetu – Marijine obroke, zahvaljujući kojem danas više od 1,5 milijuna djece prima svoj obrok! 💓

A u 23:45 u emisiji “Hrvatska za 5”, također na HRT1 gošća je Zrinka Prica, predsjednica Marijinih obroka Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač i izvršni direktor humanitarne organizacije Mary’s Meals, koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta uspostavlja program prehrane na mjestu obrazovanja, dolazi u Hrvatsku. 2015. godine časopis Time ga je uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, a danas zbog njegove inicijative iz 2002. godine obrok na mjestu obrazovanja prima više od 1,5 milijuna djece.

Sve je započelo 1992. godine kada dvadesetogodišnji uzgajivač lososa Magnus sa svojim bratom dolazi u škotski pub gdje na TV-u gledaju prijenos zastrašujućih prizora iz ratom pogođene Bosne i Hercegovine. Njegova povezanost s tada bombardiranom zemljom seže iz 1983. godine kada je kao dječak posjetio Međugorje.

Dirnut teškom sudbinom koja je zadesila ljude na području Bosne i Hercegovine, objavljuje javni apel za pomoć u lokalnoj zajednici te prikuplja osnovne potrepštine koje prevozi iz Argylla u Škotskoj. Što je trebala biti samo jednokratna dostava potrepština pretvorila se u njegov životni rad. Magnus napušta svoj tadašnji posao, prodaje kuću i svoj život usmjerava na pružanje humanitarne pomoći najpotrebnijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoj rad primio je mnogo nagrada, od kojih su najistaknutije CNN-ova ‘Top Ten Heroes’, Škotski poduzetnik godine i OBE na listi Novogodišnjih Počasti. Autor je bestsellera ‘Baraka koja je nahranila milijun djece’ koja je prenijela priču o Marijinim obrocima diljem svijeta. Istu je u ruke primio i Papa Franjo 2016. godine te poručio volonterima da nastave djelovati za najpotrebnije. 2009. godine u međunarodnu obitelj Marijinih obroka pridružuje se i Hrvatska. Kroz 10 godina djelovanja hrvatski podupiratelji omogućili su otvaranje 15 školskih kuhinja te svakodnevno prehranjuju oko 11.800 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.