Uklonjen strop bazilike u Palmotićevoj oštećen u potresu

srušen svod bazilike
Zagreb, 28.09.2021 - Kontroliranom eksplozijom 16 kilograma eksploziva uklonjen je svod crvke u Palmoticevoj koja je oštecena u zagrebackom potresu. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Započet je proces obnove Bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici. Danas u 13 sati počelo je miniranje svoda te je ono uspješno provedeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za rušenje svoda koristilo se 16 kilograma eksploziva, raspodijeljenog u 400 manjih rupa.

Vatrogasci, Civilna zaštita i policija osiguravali su teren, piše N1, koji donosi i video.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova, privremeno je bila zatvorena Palmotićeva ulica od 12.50 do 13.15 sati. U vremenu kada je Palmotićeva ulica bila zatvorena vozači su prolazili Boškovićevom ulicom, Trgom Josipa Jurja Strossmayera, Ulicom Pavla Hatza, te natrag u Palmotićevu, javio je za Dnevnik u podne Boris Kanazir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.