Ustoličen 64. barski nadbiskup Rrok Gjonlleshaj

U konkatedrali Svetog Petra Apostola u Baru u subotu je, je pred više stotina vjernika iz Crne Gore, Albanije, Hrvatske i Kosova, ustoličen 64. barski nadbiskup Rrok Gjonlleshaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji nadbiskup Zef Gashi zahvalio se vjernicima na 18 godina zajedničkog života i rada, podsjetio da je dvije trećine vjernika Barske nadbiskupije u dijaspori, i nakon čitanja papinske bule na latinskom, hrvatskom i albanskom jeziku, simbolički predao nadbiskupski pastirski štap novom nadbiskupu Gjonlleshaju.

Misi je prisustvovao veliki broj uzvanika Katoličke crkve, među kojima apostolski nuncij za BiH i Crnu Goru Luigi Pezzuto, predstavnici Međunarodne biskupske konferencije “Sveti Ćiril i Metod”, dubrovački biskup Mate Uzinić, generalni vikari iz Skadra, Tirane, Prištine, Prizrena, Mostara, Kotora. Nazočan je bio i predsjednik općine Bar Zoran Srzentić te vjerski velikodostojnici Bara, paroh Radoman Mijailović i barski imam Mujdin Miljaimi.

U obraćanju vjernicima Gjonlleshaj je istakao “ljubav i spremnost na suradnju“. Rekao je da su vjerska tolerancija i multikulturalnost izuzetna dragocjenost Crne Gore “koje moramo čuvati i njegovati” i pozvao državne vlasti i druge vjerske poglavare da zajedno tomne pridonesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je imenovan u jednoj od najstarijih nadbiskupija “koji su vodili veliliki pastiri koji su ostavili svijetle tragove u vjeri i povjesti“ i naglasio otvorenost crkve u Barskoj nadbiskipiji “za sve ljude, bez razlike“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.