(VIDEO) 19. travnja 2005. Benedikt XVI. izabran za papu – pogledajte kako Hrvati pjevaju pučki uskrsni napjev svom papi!

Foto: glas-koncila.hr

Papa emeritus Benedikt XVI. navršio je 92 godine života. Rođen je 16. travnja 1927. godine u Marktlu, u Njemačkoj, a za papu je izabran 19. travnja 2005. godine. Papinske se službe odrekao 11. veljače 2013., a papa emeritus je od 28. veljače iste godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretrošle se godine, u prigodi 90. rođendana, ispred njegove rezidencije u samostanu „Mater Ecclesiae“ u Vatikanu, 17. travnja održalo bavarsko slavlje, odnosno proslava rođendana u znaku piva, pereca i glazbe koju je izvelo jedno umjetničko društvo čiji su članovi bili odjeveni u tipične nošnje. Na kraju susreta, prije nego što je svima nazočnima udijelio blagoslov, Benedikt XVI. im je zahvalio što su mu omogućili da se nakratko vrati u svoju prekrasnu zemlju.

Pet godina prije toga pak, slaveći misu na sam rođendan, 16. travnja 2012. godine, papa Benedikt je kazao da se nalazi pred posljednjim dijelom svojega životnoga puta. “Ne znam što me čeka, – kazao je Benedikt XVI. – ali znam da ima Božje svjetlosti, da je On uskrsnuo, da je njegova svjetlost jača od svake tame; da je Božja dobrota snažnija od svakoga zla ovoga svijeta. I to mi pomaže da idem naprijed u sigurnosti. To svima nama pomaže da idemo naprijed, i u ovom trenutku od srca zahvaljujem svima koji mi kroz svoju vjeru neprestano daju da osjećam Božji ‘da’.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati pjevaju papi Benediktu XVI. svoj pučki uskrsni napjevdana 4. lipnja 2011.g. Muški sastav ansambla Lado otpjevao je u HNK Zagreb pjesmu Svetom Ocu Papi jednu od najljepših Uskrsnih pjesama: Svetoj Žrtvi uskrsnici dajte slavu krštenici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.