(VIDEO) Don Šuljić: Papina izjava o ukazanjima u Međugorju izvučena je iz konteksta

Foto: snimka zaslona

“Preferiram Madonu kao majku, našu majku, ne ženu koja je šefica telegrafskog ureda pa svaki dan šalje poruke”, rekao je papa Franjo na letu iz Fatime za Rim prije nekoliko dana komentirajući brojna ukazanja u Međugorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medijske interpretacije ove Papine izjave o ukazanjima u Međugorju su različite, a sama izjava izvučena je iz konteksta, rekao je teolog don Anton Šuljić u HTV-ovu Studiju 4.

“Ovo nije prvi put”, kaže don Šuljić, “da Papa izražava oprez i sumnju prema broju ukazanja, kojih je više od 40.000, te govori o tri razine međugorskog fenomena. Prva su razina pozitivni nalazi komisije na rana, prva ukazanja djece. Druga je razina brojnost ukazanja o kojima u izvještajima postoje određene nedoumice”.

“Bitno je znati da Papa nije zanijekao ukazanja, nego su mu brojčano problematična.
Privatno ukazanje”, objašnjava don Šuljić, “nikada neće postati dogma vjere i kada govori o ‘navodnim ukazanjima’, Papa misli na privatnu sferu. Dobro je da Papa to strogo luči”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U privatna ukazanja ne mora vjerovati nijedan katolik”, kaže don Šuljić.

“Treća razina je pastoralna, odnosno praksa gdje Papa ispituje svoje biskupe koji su bili ‘na terenu’. Naravno, uvijek će postojati ‘fanovi’ koji će reći ili Međugorje ili ništa. No, treba reći ili evanđelje ili ništa”, upozorava Šuljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.