(VIDEO) Dr. Markić u raspravi s ‘LGBT aktivistom’: ‘Djecu se ne smije iskorištavati za politiku’

Foto: Snimka zaslona

Prošli su tjedan mediji neslužbeno objavili da je Plenkovićevo ministarstvo dodijelilo dvojici homoseksualaca djecu na udomljavanje/posvajanje iako po Zakonu o udomiteljstvu na to nisu imali pravo. Pri tome se u potpunosti ispušta iz fokusa sama bit udomiteljstva, a to je isključivo dobrobit djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je posebno zanimljivo pogledati ovu epizodu Božanstvene komedije s dr. Željkom Markić, predsjednicom udruge U ime obitelji, koja je još prije tri godine najavila rezultate SDP-ovog nametanja zakona o životnom partnerstvu – udomljavanje/posvajanje djece.

Dr. Željka Markić govori zašto je za djecu važno odrastanje u obitelji i da ih odgajaju otac i majka ili zajednica koja je tome najsličnija, a Ivan iz Božanstvene komedije glumi “agresivnog LGBT aktivista”/”novinara”.

> Dr. sc. Šehić o davanju djece homoseksualnim parovima: ‘Udomiteljstvo je lijek za dijete bez obitelji, a ne za udomitelje bez djece’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Raspudić o davanju djece na udomljavanje/posvajanje homoseksualnom paru: ‘USUD se bavi zakonodavnim aktivizmom’

> Kako je homoseksualni par – u zemlji u kojoj su se građani izjasnili da je brak zajednica muškarca i žene – udomio djecu?

> Plenkovićev ministar dvoje djece dao na udomljavanje/posvajanje homoseksualnom paru: Kako su nas mediji izlagali LGBT propagandi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Dr. Markić: ‘Ustavni sud je prekoračio svoje ovlasti i donio odluku štetnu za djecu bez roditelja i za demokraciju u Hrvatskoj’

Prije tri godine dr. Markić upozorila je na političko-aktivističke korake kojima je cilj da se izjednače brak i istospolna veza, te je poručila: “To nije u redu, to je varanje”.

“Kada se govori o djetetu, u centru mora biti dijete. Interesi djeteta, a ne interesi odraslih osoba. Razumijem da bi ljudi koji su odabrali homoseksualni stil života željeli imati djecu iako ih ne mogu dobiti. Za mene je najvažnije što je u interesu djeteta. U interesu djeteta je da ga odgajaju otac i majka ili zajednica koja je tome najsličnija. Muškarac i žena, otac i majka su jedini koji mogu stvoriti novi život, novo dijete”, naglasila je dr. Željka Markić i upozorila da dijete mora biti na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo uzeti u obzir onu obitelj koja je za dijete najbolja“. Podsjeća i koje sve uvjete moraju posvojitelji zadovoljiti u postupku posvajanja. “Na svako dijete koje se posvaja postoji šest bračnih parova koji čekaju na njegovo posvajanje”.

Cijeli vrlo zanimljiv razgovor pogledajte u videu:

Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba, nego na ismijavanje određenih ideja koje urednički trio smatra štetnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božanstvena komedija, odličan je projekt Laudato TV-a koji okuplja nekolicinu mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.