(VIDEO) Na poziv Splićanina Bečki simfonijski orkestar i zbor Opere Narodnog kazališta Sarajevo iz izolacije izveli ‘Odu radosti’!

Foto: snimka zaslona

Zbor Opere Narodnog kazališta Sarajevo u suradnji s Bečkim simfonijskim orkestrom “The New Symphony Vienna” izveo je “Odu radosti” i to kako bi obilježili 250. godišnjicu rođenja skladatelja Ludwiga van Beethovena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni europski zborovi i filharmonijski sastavi odlučili su biti aktivni i u ovom razdoblju kada većina nas vrijeme provodi u kućnim izolacijama, i podariti nam neka od najpoznatijih umjetničkih skladbi u novom ruhu.

Među njima je i Operni zbor Narodnog kazališta Sarajevo i Bečki simfonijski orkestar “The New Symphony Vienna”, čiji su članovi udružili snage i izvedbom legendarne “Ode radosti” iz svojih privatnih domova pokušali nam uljepšati ove dane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je inače krenula od Splićanina, Giuseppeja Terze, šefa i dirigenta orkestra “The New Symphony Vienna” koji je pozvao sarajevske kolege da se priključe snimanju Beethovenovog djela.

“U ovom vremenu karantene i nemogućnosti zajedničkog sviranja, Beethovenovom muzikom želimo virtualnim putem prenijeti poruku zajedništva i prijateljstva, udahnuti nadu i dati snagu svima, što je jedna od osnovnih zadaća umjetnosti”, izjavili su iz Narodnog kazališta Sarajevo za Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.