(VIDEO) Nepoznati oskarovci – Bob Dylan i Beatlesi dobili zlatni kipić za glazbu!

Uoči dodjele filmskih nagrada Oscar, podsjetit ćemo na par glazbenika koji Akademijin kipić imaju u svojoj vitrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj filma “Zlatni dečki” (“Wonder Boys”), Curtis Hanson, veliki je obožavatelj Boba Dylana. I Bob Dylan veliki je obožavatelj Hansonovog filma “L.A. povjerljivo” pa je suradnja bila posve prirodna. Dylan je Hansonu dao dopuštenje da za “Zlatne dečke” iskoristi par njegovih pjesama. Napisao je Dylan za Hansonov film posve novu pjesmu, “Things Have Changed”, koja je 2000. dobila Oscara.

Manje je poznato da su i The Beatlesi osvojili Oscara, i to nakon razlaza. Njihov dokumentarac “Let It Be” objavljen je 1970., par dana nakon što je u trgovine stigao i istoimeni album. John, Paul, George i Ringo osvojili su Grammy, ali i Oscara za najbolju pjesmu, no jasno, nitko se od njih nije pojavio na dodjeli nagrade. Kipić je u njihovo ime preuzeo Quincy Jones.

Prije skoro četvrt stoljeća, 1993. godine, film “Philadelphia” osvojio je dva Oscara; jedan je otišao Tomu Hanksu za najbolju glavnu ulogu, a drugi Bruceu Springsteenu za najbolju pjesmu, “Streets of Philadelphia”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak o poznatim glazbenicima koju su dobili Oscara možete pročitati ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.