(VIDEO) Papa ispovijedao mlade na Trgu sv. Petra

epa05273334 Pope Francis hears confessions of young faithfuls during the Jubilee for Teens in Saint Peter's Square, Vatican, 23 April 2016. According to Vatican radio the Pope listened to confessions for more than an hour and was joined in the square by more than 150 priests to hear confessions. EPA/ANGELO CARCONI

Papa Franjo neočekivano je u subotu izišao na Trg sv. Petra kako bi pomogao svećenicima koji su ispovijedali desetke tisuće tinejdžera koji su se okupili u Vatikanu na trodnevnom Jubileju mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jubilej mladih organiziran je za dječake i djevojčice u dobi od 13 do 16 godina u sklopu Jubileja milosrđa, koji je Papa proglasio kako bi katolicima pružio posebnu priliku da pođu na hodočašća i zatraže oprost za grijehe.

U Vatikan je stiglo 70.000 mladih iz Italije, oko 600 iz Njemačke, kao i stotine iz SAD-a, Argentine i drugih zemalja.

“Sveti Otac pridružio se ispovjednicima koji su dijelili sakrament”, rekao je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi. “Papa je ispovijedio 16 djevojčica i dječaka”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mlade je poslijepodne organiziran koncert na glavnom gradskom stadionu, a u nedjelju će Papa služiti misu na Trgu sv. Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.