(VIDEO) Pogledajte kako izgleda park zasađen u čast sv. Ivana Pavla II.

Foto: snimka zaslona

Na jugu Poljske, u gradu Inwałdzie, zasađen je park koji na poseban način podsjeća na lik i djelo velikog pape, svetog Ivana Pavla II.

Park se proteže na 3 hektara, a gledajući ga iz zraka može se vidjeti lik sv. Ivana Pavla II., baziliku sv. Petra u Rimu, te baziliku prikazanja Blažene Djevica Marije u Wadowicama, u kojoj se papa Wojtyła krstio, te je rado posjećivao i kao poglavar Crkve.

Za izradu ovog malo ‘drugačijeg’ parka bilo je potrebno oko 20 tisuća sadnica različitih biljaka, stabala, cvijeća i živice. Također i oko tonu kamenja, šljunka i pijeska. Staze za šetanje u parku duge su oko 8 kilometara. Tijekom šetnje po stazama posjetitelji mogu razgledati umjetničke slike i fotografije koje prikazuju svetog oca Ivana Pavla ll., njegov život od rane mladosti do dugogodišnjeg pontifikata na čelu Crkve, piše Laudato.

Ovo mjesto namijenjeno je za sve one koji žele bolje upoznati život, ali i put do svetosti Ivana Pavla II. Ovaj park, osim što daje uspomenu na papu Poljaka ima svoj edukativni, ali i kulturni karakter. Inicijatori izrade ovog parka kažu kako on može biti izvor produbljivanja vjere i inspiracija za duhovni život, ali park je ujedno i živi muzej Karola Wojtyłe.

Osim same šetnje cijeli park može se razgledati i penjući se na obližnji vidikovac, koji je izrađen pored vrta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/laudato.hr