(VIDEO) Sjećanje na Olivera Dragojevića: Pogledajte atmosferu s koncerta u rodnoj Vela Luci

Foto: Snimka zaslona

Na današnji dan prije godinu dana napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih glazbenika – Oliver Dragojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čast Oliveru, u Veloj Luci održava se koncert “Trag u beskraju”. U okviru ove manifestacije održat će se još jedan, s jazz predznakom, a zakazan je za 31. srpnja, prenosi HRT.

“Odkad sam došla ovdje emocije su proradile, pustili smo suzu jer ima jedan dio koji je jako emotivan. Zapravo smo imali osjećaj kao da je Oliver s nama na probi. Cijela Vela Luka se zapravo pretvorila u Olivera Dragojevića na svakom koraku”, izjavila je Zorica Kondža za Dnevnik Nove TV. koja je večeras nastupala na koncertu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Zoricu na koncertu Oliverove pjesme su pjevali Tedi Spalato, Gibonni i Dupini te drugi glazbenici.

Istodobno, u Splitu se na Pjaci okupilo mnoštvo. Pjevali su Oliverove pjesme.

Prije godinu dana oprostili smo se od Olivera koji je izgubio bitku s karcinomom pluća. Vijest o njegovoj smrti prenijeli su i najpoznatiji svjetski mediji poput Associated Pressa, Washington Posta i New York Timesa. Skupština Splitsko-dalmatinske županije mjesec dana kasnije je jednoglasno prihvatila prijedlog župana da Oliver Dragojević posmrtno bude imenovan počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putem društvenih mreža mnogi su se glazbenici, prijatelji i obožavatelji danima opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života.

Na ispraćaju u splitskoj luci prije godinu dana okupilo se i više stotina plovila, koji su Olivera pozdravljali sirenama i bakljadom. Uz njih, bila je i Hrvatska ratna mornarica s dvije raketne topovnjače. Nešto prije 19 sati Oliveru u čast zazvonila su zvona svetog Dujma.

Uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala, velikog zvona na zvoniku sv. Duje, Olivera do Vele Luke otpratili su brodovi Lučke kapetanije MUP-a i HRM-a. Inače, bumbala su posljednji put brecala davne 1938. godine povodom smrti Ante Trumbića. Ispaljene su rakete, zapaljene bengalke, a brodovi započeli trubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.