Kravat pukovnija proslavila svoj dan s građanima na Dolcu!

Milan Krkač

U nedjelju 10. srpnja, Počasna satnija Kravat pukovnije proslavila je svoj dan, Dan Kravat pukovnije, s građanima Grada Zagreba, ali i brojnim turistima koji su uživali u vojno-povijesnom spektaklu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanost koja se održala na platou Dolca, u samom srcu Zagreba, uveličala je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba kojoj je svečani prijavak povodom Dana Kravat pukovnije jučer podnio Hrvoje Bušić, zamjenik zapovjednika Počasne satnije Kravat pukovnije.

Martina Bienenfeld je potom izvršila pregled postroja, a u sklopu otvorenja središnjeg programa proslave Dana Kravat pukovnije, pridružili su joj se i Latica Ivković, ispred Grada Zagreba i Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Marijan Bušić, ravantelj neprofitne Ustanove Academia Cravatica.

Središnja proslava Dana Kravat pukovnije trajala je od 17 sati pa sve do 21 sat, a mnogobrojni znatiželjnici koji su u njoj sudjelovali, okušali su se u streličarstvu, borbi sabljama, borbi za buzdovan, jahanju na konjima Kravat pukovnije, dok su najmlađi jahali ponije, a u sklopu programa, upriličena je i prigodna izložba povijesnog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.