Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović: Sarajevo spremno za posjet Pape

Sarajevo, 05.06.2015 - Sve pripreme za subotnji pohod pape Franje Bosni i Hercegovini dovršene su, potvrdili su u petak u Sarajevu èlan Predsjedništva BiH Dragan Èoviæ (L) i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ (D) koji su na èelu državnog odnosno crkvenog odbora za doèek Svetog Oca. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ik

Sve pripreme za subotnji pohod pape Franje Bosni i Hercegovini dovršene su, potvrdili su u petak u Sarajevu član Predsjedništva BiH Dragan Čović i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji su na čelu državnog, odnosno crkvenog odbora za doček Svetog Oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je povijesni događaj za sve u BiH, kako za Hrvate-katolike tako i za sve druge narode”, kazao je Čović na konferenciji za novinstvo dodajući kako je najava Papina pohoda prouzročila iznimno pozitivno ozračje u cijeloj zemlji.

Ustvrdio je kako su stvorene sve sigurnosne, tehničke i organizacijske pretpostavke te kako neće biti problema svim hodočasnicima osigurati uvjete za ugodan boravak u Sarajevo.

Čović je poručio kako nema niti jednog elementa koji bi se mogao opisati kao propust u organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje o mogućim sigurnosnim ugrozama, Čović je kazao kako postoji snažno organizirani sustav koji o tome brine i koji je u funkciji od najave Papina dolaska.

Poručio je kako valja imati povjerenja u ljude koji o tome brinu jer oni to “rade na najbolji mogući način”.

Poručio je kako sigurnosnim pitanjima ne treba biti opterećen te kako se vjernici. ali i svi drugi, trebaju okrenuti Papinim porukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Papina poruka ‘Mir vama’ već je zaživjela među svim ljudima”, kazao je Čović.

Kardinal Puljić je konstatirao kako je Papin pohod Sarajevu već privukao veliku pozornost diljem svijeta.

Zahvalio je svima koji su pripremali posjet Svetog Oca dodajući kako su svi to činili s ljubavlju i velikom predanošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Skromnih smo mogućnosti, no zato smo imali puno ljubavi”, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Još je jednom zahvalio na darovima, poput zvona koje je darovala obitelj Stjepana Šafrana iz Zagreba i koje će biti korišteno tijekom središnjeg misnog slavlja sa Svetim Ocem na stadionu Koševo, kao i na darovanom oltaru, kaležu i ciboriju koji će u sarajevskim crkvama trajno podsjećati na posjet pape Franje.

“Imajmo sutra otvoreno uho i otvoreno srce da čujemo Papinu poruku. Papa nema čarobni štapić, ali ima ljubav prema nama i stoga vjerujem da je na nama da to čujemo i provedemo”, kazao je kardinal Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.