Za malog glumca i sestre Biljanović prikupljeno više od 70 tisuća kuna

Dobrotvorne projekcije filmskog hita “Šegrt Hlapić” proteklog su vikenda u hrvatska kina privukle više od tri tisuće ljudi koji su kupnjom ulaznice za obitelj Biljanović, glavnog glumca u tom filmu Milu i njegove sestre, osigurali 71.282 kune, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisna kina i multipleksi diljem Hrvatske uključili su se u dobrotvornu akciju za pomoć obitelji Mile Biljanovića, čiji je samohrani otac nedavno preminuo od teške bolesti, ostavivši iza sebe 21-godišnju Tamaru, 18-godišnju Nadinu i 13-godišnjeg Milu.

U akciji je sudjelovalo 39 kinoprikazivača, 23 nezavisna kina, 12 multipleksa Cinestar i četiri Cineplexxa, koji su filmske avanture Šegrta Hlapića prikazivali na ukupno 40 ekrana. Samo u nezavisnim kinima bilo je 1.704 gledatelja.

Gradsko kino Sinj obećalo je da će za obitelj Biljanović uplatiti iznos jednak zaradi na blagajni kina, a akcija se nastavlja i sljedeći vikend (15. i 16. ožujka) u Domu kulture u Prelogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarnu akciju za obitelj Biljanović organizirao je HAVC, uz podršku produkcijske kuće Maydi film i video, distributera Blitz film i video te hrvatskih kinoprikazivača, koji su se za potrebe akcije odrekli svih prihoda od prodaje karata.

Za pomoć obitelji Biljanović, sestre i brata koji žele ostati zajedno, otplaćivati kredit za stan i školovati se, otvoren je i račun u Zagrebačkoj banci, na koji se mogu uplatiti dobrovoljni prilozi (Tamara Biljanović, IBAN HR7323600003510142421, BIC/SWIFT: ZABAHR2X za uplate iz inozemstva).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.