Zoran Vukman: Izravno iz svetišta božanskog milosrđa u Krakowu

Foto: www.zoranvukman.com

U vazmenom smo vremenu, u jakom liturgijskom razdoblju koje svoj vrhunac ima u blagdanu Duhova koji je ove godine u samoj sredini Marijina mjeseca svibnja.

Tko god vjeruje u milosrdnoga Isusa, godina Božanskog Milosrđa je prigoda za novi duhovni početak, da se izrazimo suvremenim razumljivim rječnikom, vrijeme je milosno za nutarnje „resetiranje“, za čišćenje svog programa od virusa, a možda i za reprogramiranje. Ponekad treba srušiti svoje Windowse i instalirati nove da bi se čovjek obnovio.

Nije to tako čest događaj, štoviše, reprogram samog sebe nije baš jednostavan pothvat ali je prvi korak iskoristiti milosni zalog kojeg nudi Kristova Crkva u ovoj posvećenoj jubilarnoj godini pa pohoditi neko od jubilejskih svetišta i živjeti sakramentalno.

Stari Židovi su nekada svaku pedesetu godinu proglašavali jubilejskom kada su se opraštali dugovi. Kako molimo oprosti nam duge naše kako i mi dužnicima svojim, onda je dioništvo u međusobnom darivanju oprosta i milosrđa prvi plod neizmjernog milosrđa kojeg nam Bog nudi.

Za sve one koji žele rasti u pobožnosti milosrdnom Isusu i sv. Faustini Kowalskoj, na stranicama svetišta Božanskog Milosrđa u Krakowu https://www.faustyna.pl/zmbm/transmisja-on-line/ mogu izravno pratiti mise, klanjanja i molitve, pobožnosti koje se održavaju od jutra i prve mise u pola sedam pa do večeri.

Izvrsna je to prigoda biti on-line s milosrdnim Isusom u Njegovom svetištu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/zoranvukman.com
Photo: www.zoranvukman.com/