Bod za 3. mjesto: Trener Hajduka uoči derbija s Dinamom osvrnuo se i na moguća pojačanja za iduću sezonu!

Foto: fah

Posljednje 36. kolo Prve hrvatske nogometne lige donosi i donedavno najveći derbi hrvatskog nogometa. Naime, s obzirom da je u prvenstvu sve poznato Dinamo i Hajduk na Maksimiru igraju jednim dijelom za prestiž, ipak, uvijek su utakmice ova dva kluba, bez obzira na trenutni položaj na tablici, veliki sportski događaji, a nerijetko i više od sporta. Dinamo je osigurao prvo mjesto, Hajduk  treba bod koji bi im jamčio treće mjesto te dva tjedna više ljetnog odmora, iako će, zasad se ne zna točno kad, uključiti u kvalifikacije za Europa ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka, Siniša Oreščanin, najavio je na tiskovnoj konferenciji derbi protiv Dinama, kaže neće igrati na bod. ” Imamo plan i ideju kako bismo trebali izgledati sutra”, kazao je na samom početku Oreščanin.

Na pitanje kakav Dinamo očekuje na Maksimiru Oreščanin je rekao:

“Očekujemo Dinamo kao i cijelu sezonu. Apsolutno ih respektiramo i poštujemo, to su pokazali rezultatima tijekom sezone. Pripremamo se za utakmicu gledajući njihove dobre i loše strane. Nadam se da će oba protivnika biti raspoložena”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Hajdukov trener gledao finale Kupa Hrvatske u Puli između Dinama i Rijeke? Rijeka je pokazala da se Dinamo može pobijediti.

“Dinamo je u toj utakmici bio dobar. Imamo svoj način razmišljanja, znamo što je derbi, ali to je definitivno nama utakmica izvan konteksta rezultata. Treće ili četvrto mjesto, ali mi smo svoj cilj ostvarili. Meni je ta utakmica dobar pokazatelj za dalje.”

Hajduk će se prvaku države morati suprotstaviti bez nekoliko važnih igrača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema Juranovića, Bradarića, Vučura, Mikulića, Ivanovskog, Sahitija i Josipa Bašića.”

Kakav je plan za iduću sezonu nakon što se osigura nastup u Europskoj ligi? Hoće li Hajduk krenuti u dovođenje pojačanja ili će kao i nekih ranijih godina biti rasprodaje?

“Vrlo brzo će sportski direktor izaći pred vas. Ovaj prijelazni rok je možda najbitniji do sada, kako bismo uskladili ciljeve i želje. Jedno je navijački pogled. Svi bismo mi željeli dovesti dva-tri top igrača, ali to nije lako”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oreščanin je bio vrlo ogorčen na cijene igrača u HNL-u. Vidi li Hajdukov trener u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi pojačanja za iduću sezoni?

“Vidimo, ali vjerujte mi da su skuplji igrači u HNL-u nego strani. Cijene igrača u HNL-u su nebulozne.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.