Braća Sinković: “Da nam je netko rekao prije deset godina da ćemo uspjeti, to ne bi mogli pojmiti”

Foto: snimka zaslona

Hrvatski veslači i osvajači olimpijskih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, zlatna braća Martin i Valent Sinković i brončani Damir Martin, gostovali su u HRT-ovoj emisiji Nippon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin i Valent Sinković otkrili su da su uspjeli nešto i prospavati u avionu iz Tokija u Zagreba. Damir Martin rekao je, da se prije svega, htio odmah vratiti jer kod slavlja u Tokiju znaju “popustiti” epidemiološke mjere.

– Cilj mi je bio što se prije vratiti. Kad su fešte poslije medalja, popusti se par kočnica, rekao je Martin.

– Puno je truda i svega iza te medalja. Sve mi se slagalo. I odgoda olimpijskih igara, i uspješna operacija, dodao je hrvatski predstavnik u samcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinkovići su prezadovoljni s novom olimpijskom medaljom.

– S odmakom ćemo shvatiti koliko je ovo bila velika stvar. Prvo zlato u dublu 2016., pa sad u dvojcu bez kormilara, to je stvarno velika stvar. Da nam je to netko rekao prije deset godina, to ne bi mogli pojmiti, da ćemo osvojiti olimpijsko zlato u dvojcu bez kormilara. Predivna priča, bilo je dosta teških pet godina, uspona i padova, ali odradili smo to bez većih problema, rekao je Martin Sinković.

– Bilo je puno uspona i padova u kampu u Japanu. Pa smo novi čamac naštimali, dok je nama sjelo, već su krenule utrke. Taman nam je sve sjelo za finale, dodao je Valent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinkovići nisu osjetili veliku razliku u Tokiju, usprkos mjerama i pravilima, u odnosu na ostale Olimpijske igre.

– U Olimpijskom selu nije se osjetila razlika, a na natjecanju, nije bilo velike razlike, osim što su svi nosili maske. Dodjela medalja također bila je drugačija, ali ostalo nije, smatra Martin.

Valent je rekao da su Hrvati odličan tim u Selu, pa se i zbog toga ostvaruju odlični rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zajedništvo koje osjećamo, druženje na doručku, analiziranje međusobno, znali smo satnice svih, opuštanje uz karte, rekao je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.