Carević: ‘Što Modriću treba u tim godinama da ga se proziva? Ali napravio je to za naciju’

carević
Foto: snimka zaslona

Dan nakon drame u Hamburgu gdje je Hrvatska protiv Albanije odigrala 2:2 u emisiji EURO 2024. komentatori Robert Matteoni i Mario Carević dotaknuli su se igre naše reprezentacije te su prokomentirali kritike upućene Luki Modriću i Marcelu Brozoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nerealni smo, sve doživljavamo što je pobjednički kao da smo prvaci svijeta. A kad gubimo utakmice, ne znamo gubiti utakmice, nego smo tako dramatični da jedan od omiljenih sportova u Hrvata gazi svoje veličine. Siguran sam da nitko neće govoriti o nekom drugom igraču koji nije Luka Modrić, Ivan Perišić, Brozović”, započeo je Matteoni zgroženo načinom na koji se dio javnosti odnosi prema Vatrenima.

“Dakle, Perišić je mlađi od Modrića skoro četiri godine. Brozović je mlađi od Perišića četiri godine. To su igračine koji su u sedam godina tri nosiva stupa hrvatske reprezentacije i doprinijeli su da Hrvati žive kao u transu u sedam godina. Dakle, Modrić ima 39 godina. Imao je manje deset dana prije kad su govorili da ide po zlato koje mu jedino nedostaje”, nastavio je sportski novinar u studiju HRT-a.

Rekao je kako je Brozović igrač koji je promijenio ligu. “Promijenio je život, promijenio je i cijelu svoju egzistenciju i više ne može biti onaj Brozović kao prije, što ne znači da možda neće biti, jer će se možda jednog dana ili prije vratiti u Europu”, zaključio je Matteoni. “Ogromna su očekivanja. Ja se slažem da tri naša nositelja kvalitete jednostavno su u zalasku karijere. Perišić se vratio nakon duge ozljede”, kazao je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carević: ‘Što Modriću treba u tim godinama da ga se proziva’

Istaknuo je kako se vjerojatno nitko ne bi ranije vratio i to pokazuje kakav je sportaš. “Mnogi bi popustili. Modrić bi se vjerojatno oprostio da je netko drugi na njegovom mjestu. Što njemu treba u tim godinama da ga se proziva. Mogao se i oprostiti ranije, ali to su sportaši koji su željeli za našu naciju, za našu državu, za našu reprezentaciju napraviti još nešto na Euru”, nastavio je Carević.

Rekao je kako još uvijek imamo šanse napraviti nešto. “Broz isto ima svojih problema, ali puno su nam dali”, poručio je trener NK Šibenika Mario Carević koji je nakon teške kritike javnosti stao u obranu našim igračima nakon utakmica koje nisu završile onako kako je dio javnosti očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.