Čemu napad HNS-ovca Beusa Richembergha na Janicu Kostelić – “Sjedi u klupi kao smokvin list i glumi gljivu”?

Foto: fah

Goran Beus Richembergh (HNS) nije zadovoljan činjenicom što je Vlada RH odbila amandmane Kluba HNS-a i HSU-a pa se oglasio na Facebooku, te je svojim statusom uvrijedio državnu tajnicu za Središnjeg ureda za sport Janicu Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Koga briga za tjelesnu i zdravstvenu kulturu hrvatskih osnovnoškolaca! Vlada je odbila amandmane Kluba HNSa i HSUa na rebalans Državnog proračuna kojima se zahtijeva samo to da država poštuje preuzete obveze, odnosno sporazume koje je potpisala s općinama i gradovima o sufinanciranju izgradnje osnovnih škola i školskih sportskih dvorana. Vlada je naprasno prestala plaćati svoj dio obveza! Dakle, s najviše se razine poručuje da sklopljene ugovore i sporazume i preuzete obveze ne treba poštivati! Kakva sprdnja s pravnom državom. A državna tajnica za šport Janica Kostelić sjedi u klupi kao smokvin list te vladine politike i glumi gljivu”, napisao je u svom statusu na Facebooku.

Čemu napad Beusa Richemberga na Janicu Kostelić, najbolju hrvatsku sportašicu svih vremena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Janica je danas prvi put govorila s govornice u Hrvatskom saboru.

“Ovo je moje prvo izlaganje u Saboru. Nervoza je tu. Nadam se da neće biti puno greški”, kazala je Kostelić.

“Nadam se da nikoga neću iznevjeriti, a posebno ne male sportaše. Nadam se da ćemo se prestati dijeliti po gradovima te da ćemo svi zajedno raditi za bolju Hrvatsku. Trebamo biti zahvalni što imamo državu i što imamo gdje pripadati”, kazala je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznala je da je imala veliku tremu te naglasila da će se uhvatiti u koštac s problemom Zakona o sportu.

“To mi je dužnost i stvarno se nadam da ćemo uspjeti naći dobro rješenje za sport, prvenstveno da ćemo djeci omogućiti bolje uvjete da se bave sa sportom i na taj način zapravo pridonose svojemu zdravlju. Ne treba to biti vrhunski sport, ali mislim da svaka osoba se treba brinuti prvenstveno za sebe, a mi smo tu kako bi im pružili bolje uvjete. Taj zakon već dugi niz godina je zapostavljen i radilo se uvijek na tome da su interesne skupine uvijek gurale nekakav svoj dio. Mislim da bi bilo dobo da cjelokupni jedan zakon, dobar kvalitetan napravimo, a ne da idemo na horuk kako bi se reklo i zadovoljavamo nekakve male interese”, kazala je Kostelić.

Podsjetimo se tko je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Životopis Janice Kostelić

Rođena je 5. siječnja 1982. u Zagrebu, a cijelu karijeru je bila članica Ski kluba Zagreb.

Na svojim drugim Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake City 2002. godine zlatne medalje osvaja u slalomu, veleslalomu i kombinaciji, kojima pridodaje i srebrnu u superveleslalomu.

Impozantnu kolekciju olimpijskih odličja nadopunjuje na ZOI u Torinu 2006. godine gdje uz zlatno odličje u kombinaciji osvaja i srebrnu medalju u superveleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janica je pet puta bila i svjetska prvakinja u različitim skijaškim disciplinama i tek treća skijašica u povijesti koja je pobjeđivala u utrkama u Svjetskom kupu u svih pet skijaških disciplina, te druga skijašica koja je pobijedila u svih pet disciplina u jednoj sezoni. Tri je puta osvajala naslov ukupne pobjednice u Svjetskom kupu (2001, 2003, 2006), a ima i sedam malih Kristalnih globusa, tri slalomska i četiri u kombinaciji. Janica Kostelić osam puta je izabrana i za najbolju hrvatsku sportašicu godine, a na mjesto državne tajnice dolazi sa mjesta pomoćnice za sport ministra Predraga Šustara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.