Červar: Publika će iskazati želju i nositi nas gromkim navijanjem, a mi moramo uzvratiti igrajući dobar rukomet

Foto: fah

Prošlo je gotovo 15 godina otkako je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Portugalu osvojila svoje jedino zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Lino Červar smatra da Hrvatskoj nedostaje 3-2-1 obrana, produkt hrvatske struke.

“Zlato u Portugalu donijela nam je ta obrana, tu nema nikakve dvojbe. I ja je obožavam jer je originalno naša, pravi hrvatski specijalitet i doista razmišljamo o tome da reafirmiramo tu našu kvalitetu, a ne da kopiramo druge jer je kopija uvijek lošija od originala”, rekao je za Sportske novosti.

Progovorio je i u što sad uvjerava igrače, kakvu obranu planira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Agresivnu. Ta obrana ne smije biti defenzivna i blokerska, nego proaktivna. Dakle, od svojih ću igrača tražiti da oni iniciraju promjene, a ne da čekaju što će napraviti suparnik pa da onda reagiraju jer onda je obično kasno… Mi moramo inicirati promjene u suparničkom napadu, moramo napasti, biti agresivni, igrati duboko, udaljiti probleme od svojih vrata. Bit će to agresivna 5-1 obrana, a kad se povučemo u 6-0 zonu i to će izgledati agresivnije nego što se ta obrana obično igra. Nadalje, radimo i na dubokoj, košarkaškoj obrani, recimo da će to biti 3-3 obrana, kojom ćemo u paklenom ozračju, u vulkanskom grotlu koje će stvarati naši navijači, tražiti promjenu ritma. Bit će to naš plan B. Ma, bit će svega, Hrvatska će biti raznovrsna kao nikad dosad”, rekao je.

A onda je govorio i o emocijama u utakmici protiv Srbije.

“Emocije su sjajne kad ih kontrolirate. Ne smijem, dakle, dopustiti da nas emocije odnesu na krivu stazu i moram raditi na tome da igrači ne pokleknu pred tim stresom, pritiskom i odgovornošću. Vrlo dobro znam što naši ljudi žele, ali mi poglavito moramo razmišljati o svojoj igri jer igra donosi rezultat. Publika će iskazati želju i nositi nas gromkim navijanjem, a mi moramo uzvratiti igrajući dobar rukomet. I onda će nam ta simbioza svima donijeti radost”, smatra Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.