Červar uoči Argentine: ‘Ne nasjedamo na ulogu favorita’

epa07644203 Croatia's head coach Lino Cervar reacts during the men's Handball European Championship qualification match between Switzerland and Croatia in the Bossard Arena in Zug, Switzerland, 12 June 2019. EPA/URS FLUEELER

Nakon pobjede nad Bahreinom na otvaranju drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, pred hrvatskim rukometašima novi je ispit u skupini II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu izabranike Line Červara očekuje dvoboj s Argentinom u kojemu bi mogli osigurati plasman u četvrtfinale.

– Respektiramo protivnike, mora se znati da oni igraju prvu utakmicu sa Simonetom, to je bitan igrač Montpelliera, i igrač koji je na Final Fouru bio proglašen najboljim. Znači ‘imaju glavu’, imaju vrlo ambicioznu ekipu, nekoliko igrača koji mogu biti opasni. U tranziciji su odlični i opasna je svaka tehnička pogreška koja može biti kažnjena, rekao je izbornik Červar u najavi susreta s Argentinom.

– Mi moramo igrati kao jučer, čvrsto u obrani i mi moramo diktirati igru, a ne oni. Moramo imati i savršenu taktičku disciplinu, da nemamo tehničke pogreške koje će oni kažnjavati. Jučer smo imali te pogreške, olako smo izgubili nekoliko lopti, baš u kontri i polukontri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Taj put nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda nova pjesma. Prvi cilj smo ostvarili, ne igramo više pod pritiskom i pod stresom, jer plasirati se među osam najboljih na svijetu je već dovoljno. To jest uspjeh, nije ono što mi hoćemo, ali ne može se podcijeniti, a onda se mijenjaju naše ambicije, rekao je Červar te dodao kako je sada samo Argentina u fokusu.

– Sad razmišljamo samo o njima i ne nasjedamo na nikakvu ulogu favorita, jer su Južnoamerikanci pokazali da su nezgodni. Oni su, recimo, na prvenstvu dobili Brazil, a mi smo s Brazilom imali vrlo neugodno iskustvo u Njemačkoj 2019. Prema tome, dovoljno smo mudri i inteligentni i bolje je biti koncentriran i spreman nego naivan, zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.