Dalić komentirao Petkovićevu eksploziju tek sada: ‘Zna se dobro kako se zove taj misterij’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić nije imao puno vremena za odmor s obzirom da je pred Hrvatskom novi izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam puno spavao, previše je bilo adrenalina, raznih emocija. Obično nakon takvih utakmica ne mogu zaspati do jutra. Kad sublimiram dojmove, mislim da je bilo veličanstveno u svakom pogledu, i utakmica, i tri boda, i ono što je nama trebalo. Imali smo spektakl u sportskoj atmosferi. Puno se pisalo i govorilo, bit će ovako, bit će onako, a bilo je sjajno. Nije moglo bolje. Ovo što smo doživjeli mora čovjeka činiti sretnim i ponosnim. Sve nas koji smo u tome. Demonstrirano je veliko zajedništvo i to je bila prava Hrvatska. U smislu atmosfere i nogometa”, rekao je za Sportske novosti.

Petković se pokazao sjajnim igračem, zašto je sazrio tek sa 25 godina?

“Zna se dobro kako se zove taj misterij. Ime mu je – prerani odlazak u inozemstvo. Isto vrijedi za sve naše mlade igrače koji odu prerano van pa ništa ne naprave. Ako bismo išli nabrajati, malo je onih koji su prošli. Netko sazrije za tri godine, drugi za pet, a mnogi nikad. Hvala Bogu što je Bruno sazrio i shvatio neke stvari s 25 godina. Nikad nije kasno. Stalno govorim da mladići moraju ostati u Hrvatskoj, izgraditi se kao ljudi pa tek potom ići van. Znam da je to potreba i njih i klubova za novcem, ali svi se na kraju vrate u Hrvatsku da bi spasili karijeru”, kaže Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali smo bez Brozovića, tko će ga zamijeniti?

“Vidjet ćemo što je s Badeljom. On je imao taj problem s mišićem, a činjenica je da nemam puno vremena. No, Badelj je opcija. Osim njega Kovačić, no vidjet ću još. Inače, za vezu je Vlašić u konkurenciji. Nedostajat će nam Brozovićevi pretrčani kilometri i agresivnost”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.